Ολντριν: «Οι ΗΠΑ πρέπει να αποικήσουν πρώτες στον Αρη» - iefimerida.gr

Ολντριν: «Οι ΗΠΑ πρέπει να αποικήσουν πρώτες στον Αρη»

«Οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να αποικήσουν στον Αρη» δήλωσε ο Μπαζ Ολντριν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπαζ Ολντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη το 1969, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να στείλουν στον πλανήτη Αρη μία μόνιμη αποικία προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν την πρωτιά στις διαστημικές πτήσεις.

Συγκεκριμένα, ο 83χρονος πρώην αστροναύτης μιλώντας σε διάσκεψη αφιερωμένης στην κατάκτηση του κόκκινου πλανήτη στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον δήλωσε ότι «Οι ΗΠΑ οφείλουν να συνεχίσουν να είναι ο ηγέτης στις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις και πιστεύω ότι μπορούμε επίσης να υπολογίσουμε στο δυναμισμό του ιδιωτικού τομέα για να αναπτύξουμε ένα σύστημα που θα επιτρέπει να προσεδαφισθούμε στον Άρη»

«Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και τις προσπάθειες της NASA στην εγκατάσταση μόνιμης ανθρώπινης παρουσίας στον Άρη ως τις δεκαετίες του 2030 και του 2040» τόνισε παρουσιάζοντας παράλληλα το σχέδιο του με βάση το οποίο τα διαστημόπλοια θα μπορούν να ταξιδεύουν διαρκώς ανάμεσα στη Γη και τον Αρη επωφελούμενα την τροχιακή ταχύτητα του.

«Δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα για να δείξει στον κόσμο ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ο φάρος της διαστημικής εξερεύνησης» πρόσθεσε ο Ολντριν, επιμένοντας ότι «είναι τεχνικά και οικονομικά δυνατό, ακόμη και σ' αυτή την περίοδο των δημοσιονομικών δυσκολιών, να αρχίσουμε να εγκαθιστούμε αποικίες στον Άρη».

Το όραμα του Ολντριν ωστόσο καταρρίπτει ο επικεφαλής της NASA, ο Τσαρλς Μπόλντεν, ο οποίος πιστεύει πως οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες από τεχνικής πλευράς για μία τέτοια αποικία, αφού υπάρχουν σοβαρές τεχνολογικές ελλείψεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ