Οι Financial Times αποκαλύπτουν τα σχέδια του Youtube για δημιουργία συνδρομητικών καναλιών - iefimerida.gr

Οι Financial Times αποκαλύπτουν τα σχέδια του Youtube για δημιουργία συνδρομητικών καναλιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πληροφορίες πως το Youtube σκοπεύει να αρχίσει να χρεώνει τους επισκέπτες του για την αναπαραγωγή συγκεκριμένων βίντεο επιβεβαιώνουν οι Financial Times.

Σε ρεπορτάζ της έγκριτης οικονομικής εφημερίδας αναφέρεται πως είναι όλα έτοιμα και εντός των προσεχών ημερών το Youtube πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα τη νέα συνδρομητική υπηρεσία του.

Οι FT επικαλούνται πληροφοριοδότες που «παρακολουθούν από κοντά το επικείμενο λανσάρισμα της υπηρεσίας» και αναφέρουν πως αρχικά θα περιλαμβάνει 50 κανάλια, με το κόστος συνδρομής σε κάθε ένα από αυτά να είναι 1,99 δολάρια τον μήνα.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μία εποχή όπου αυξάνονται κατακόρυφα τα διαφημιστικά έσοδα των σάιτ αναπαραγωγής βίντεο, όπως το YouTube. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τις εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων eMarketer, η οποία προβλέπει πως φέτος θα ανέλθουν στα 4,14 δις δολάρια, από τα 2,93 δις δολάρια που ήταν το 2012.

Από αυτό το ποσό, η πλατφόρμα της Google θα έχει τη μερίδα του λέοντος, με την εταιρεία Pivotal Research να εκτιμά ότι τα έσοδά της θα φτάσουν το 2013 τα 2 δις δολάρια και την Bernstein Research να προβλέπει πως σε λίγα χρόνια «θα ξεπεράσουν» τα 15 δις δολάρια.

Ακόμη έτσι κι όμως, τα νούμερα αυτά είναι πολύ μικρά συγκριτικά με το σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τα 4,14 δισ. δολάρια που υπολογίζονται για φέτος, αντιστοιχούν μόλις στο 2,4% των χρημάτων που θα δαπανηθούν για διαφήμιση. Ετσι, η συνδρομητική υπηρεσία θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των καναλιών να αποκτήσουν μια νέα εποχή εσόδων, πέρα από τις διαφημίσεις.

Προκειμένου οι συνδρομές να γίνουν πιο ελκυστικές και να ωθήσουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να πληρώσουν για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο, οι παραγωγοί των καναλιών αναμένεται να δημιουργήσουν νέο περιεχόμενο αποκλειστικά για το Youtube που αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times. Ο εκπρόσωπός του, πάντως, ανέφερε πως η εταιρεία, ανάμεσα σε διάφορα πρότζεκτ, εξετάζει και τη δημιουργία μιας συνδρομητικής πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ