Ποια είναι τα δεδομένα και οι εξελίξεις για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ - iefimerida.gr

Ποια είναι τα δεδομένα και οι εξελίξεις για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ στη Β' Εθνική σήμανε την έναρξη των διεργασιών για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Ηταν το σοκ που χρειαζόταν η ομάδα για να ξυπνήσει από το λήθαργο. Η διαφαινόμενη επαναδραστηριοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι αυτή που ορίζει μέχρι στιγμής της εξελίξεις στην ΠΑΕ που οδεύει προς καθεστώς εκκαθάρισης.

Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, έγινε σαφές πως για την ΑΕΚ η Β' Εθνική δεν δύναται να είναι βιώσιμη, διότι η χρηματοδότηση θα είναι μηδέν, τα έσοδα επίσης, ενώ τα χρέη και οι υποχρεώσεις μένουν ως έχουν. Δηλαδή, στα ύψη. Με δεδομένο ότι ο Μελισσανίδης θέτει ως όρο επιστροφής να παραλάβει μια ΑΕΚ ως «καθαρή σελίδα», άρα χωρίς χρέη και ελλείψει άλλης εναλλακτικής λύσης, η ΑΕΚ πηγαίνει με μαθηματική ακρίβεια στην, ερασιτεχνική από τη νέα σεζόν, Γ' Εθνική.

Σύμφωνοι με αυτή τη λύση εμφανίζονται οι Supporters, το σωματείο οπαδών που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της ΠΑΕ, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις προς τα εκεί κλίνει και ο έτερος μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς, ο οποίος φέρεται να ενημέρωσε σχετικά τον εν Ελλάδι εκπρόσωπό του, Βασίλη Σίμο.

Η Γενική Συνέλευση και το νέο Δ.Σ.

Για να πάει η ΑΕΚ στη Γ' εθνική θα πρέπει να μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης. Αρμόδιοι να οδηγήσουν την εταιρία σε πτώχευση είναι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ ουσιαστικά δεν έχει διοίκηση, αφού το ΔΣ τελεί υπό παραίτηση και στις 14 Μαϊου έχει οριστεί Γενική Συνέλευση προκειμένου να προκύψει νέο ΔΣ. Το πρόβλημα είναι πως όποιος αποκτά δικαίωμα υπογραφής στην ΠΑΕ, αυτομάτως βλέπει την περιουσία του να δεσμεύεται λόγω των χρεών της ΑΕΚ στο δημόσιο. Υπάρχει, λοιπόν, η σκέψη να οριστεί ένα νέο τριμελές ΔΣ ειδικού σκοπού με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Ανδρέα Δημητρέλο που έτσι κι αλλιώς έχει ποινική ευθύνη, ένα μέλος των Supporters κι ένα εκπρόσωπο της ερασιτεχνικής, προκειμένου να οδηγήσει την ΠΑΕ στην πτώχευση, άρα στη Γ' Εθνική, άρα - κατά τα φαινόμενα - στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο επιχειρηματίας που πριν μερικές μέρες μαζί με το τσέχικο fund Emma Delta αγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες για το αύριο της ΑΕΚ και για τις επερχόμενες εκλοφές της ερασιτεχνικής έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή του στο ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Κοτσάτου. Η εξασφάλιση μιας αγαστής συνεργασίας με την ερασιτεχνική ΑΕΚ είναι κομβικής σημασίας για τα σχέδια του Μελισσανίδη να φτιάξει το νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οικονομόπουλος: «Δεν χάνονται τα λεφτά Ψωμιάδη σε περίπτωση πτώχευσης»

Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τις εκλογές της ερασιτεχνικής το 2005, «σύμμαχος» του Μελισσανίδη αναμένεται να είναι και ο Ντέμης Νικολαϊδης και οι συνεργάτες του. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, άλλωστε, είναι εκείνος που όλο αυτό το διάστημα «έτρεχε» τον αγώνα της ΑΕΚ κατά του Μάκη Ψωμιάδη για τα 21 εκατ. ευρώ που φέρεται να είχε υπεξαιρέσει από τα ταμεία της ΠΑΕ.

Ο δικηγόρος της ΑΕΚ στην υπόθεση αυτή, ο Χάρης Οικονομόπουλος με δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα ξεκαθάρισε πως η ΠΑΕ ακόμα και να οδηγηθεί στην πτώχευση δεν χάνει τις διεκδικήσεις της από τον Ψωμιάδη. «Δεν προβλέπεται η παραμικρή μεταβολή στην όλη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Εχω τονίσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν ότι η οποιαδήποτε μεταβολή στο status της εταιρίας δεν επηρεάζει την υπόθεση Ψωμιάδη. Ακόμη και η πτώχευση της ΠΑΕ. Πιστεύω πως η όλη φημολογία περί «άφεσης αμαρτιών» για τον κατηγορούμενο σε περίπτωση πτώχευσης, είναι μια ανοησία. Δεν αποκλείω μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρχει και σκοπιμότητα στη διάδοση τέτοιων ψευδών πληροφοριών. Υπάρχει συγκεκριμένη τροποποίηση του καταστατικού η οποία έχει ψηφιστεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων. Βάσει αυτής προβλέπεται η εξής ξεκάθαρη διαδικασία.

Ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας αναλαμβάνω την εκκαθάριση της απαιτήσεως και τακτοποιούνται οι οφειλές προς το Δημόσιο. Προτεραιότητα έχουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έπειτα σειρά έχουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους. Πιστωτές προμηθευτές, υπαλληλικό προσωπικό, ποδοσφαιριστές, προπονητές και οι εκπρόσωποί τους θα εξοφληθούν. Ακολουθούν μετά οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Εάν δεν ικανοποιηθεί η ΑΕΚ, η διαδικασία διεκδίκησης των επιδικασμένων δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ».

Η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης Ψωμιάδη έχει οριστεί για τις 22 Μαϊου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ