Τον Τσίπρα σκέφτεται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά για διάδοχο του Μπαρόζο - iefimerida.gr

Τον Τσίπρα σκέφτεται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά για διάδοχο του Μπαρόζο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομα του Aλέξη Τσίπρα ακούστηκε την Τετάρτη ως ενδεχόμενου υποψηφίου για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εν όψει των ευρωεκλογών του 2014 και της λήξης της θητείας του συντηρητικού Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η πρόταση διατυπώθηκε από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στελέχους του Die Linke, της γερμανίδας Γκαμπριέλε Τσίμμερ, η οποία μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε πως «εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη».

Η Κουμουνδούρου δεν ήταν εν γνώσει αυτής της πρότασης έδειξαν ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον γι'αυτή την απρόσμενη και κολακευτική εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ