«Πακέτο» 7,4 δισ. από το Eurogroup στην Ελλάδα - iefimerida.gr

«Πακέτο» 7,4 δισ. από το Eurogroup στην Ελλάδα

«Πακέτο» 7
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των δόσεων του Μαΐου και του Ιουνίου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ και 3,2 δισ. ευρώ αντίστοιχα, αναμένεται να δώσει το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, όπως επιβεβαιώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με παράγοντες της Ευρωζώνης, οι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν και θα επικυρώσουν την αξιολόγηση της Τρόικα, ενώ στη συνέχεια θα εγκρίνουν την εκταμίευση των δύο επόμενων δόσεων ύψους 7,4 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς στις 20 Μαΐου θα πρέπει να πληρωθεί ένα ομόλογο ύψους 5,6 δισ. ευρώ που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Δεν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις για εκπλήρωση προκειμένου να δοθούν οι δυο δόσεις», σημειώνουν χαρακτηριστικά, αλλά τονίζουν ότι οι προκλήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα παραμένουν οι ίδιες και αφορούν την μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και την αλλαγή του φορολογικού συστήματος.

Την ίδια ώρα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας αναμένεται να γίνει μια αναφορά στην πορεία του προγράμματος προσαρμογής της Κύπρου και θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 3 δισ. ευρώ.

Οι προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο και αφορούν την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη σταδιακή άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ