Νεα Mercedes S-Class: Κομψή και επιβλητική στην τελική της μορφή - iefimerida.gr
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 

Νεα Mercedes S-Class: Κομψή και επιβλητική στην τελική της μορφή

Η τελευταία μόδα στις διαρροές πληροφοριών και κυρίως οπτικού υλικού για τα καινούργια μοντέλα, είναι η εμφάνιση φωτογραφιών από μινιατούρες τους που είναι ακριβή αντίγραφά τους.

Τη συγκεκριμένη μόδα την ακολούθησε και η Mercedes για τη νέα S-Class, που όπως συνέβαινε και με τις προκατόχους της προχωρά κάποια βήματα παρακάτω ότι είναι εφικτό στην τεχνολογία των σύγχρονων αυτοκινήτων. Τόσο σε θέματα ασφάλειας, όσο και άνεσης ή ποιότητας και πολυτέλειας, ενώ από πλευράς διαστάσεων έχει μεγαλώσει συνολικά. Από πλευράς εμφάνισης πάντως δεν διαθέτει τα τονισμένα φτερά που ήταν το βασικό στοιχείο αναγνώρισης της τρέχουσας γενιάς, αλλά έχει οροφή που θυμίζει περισσότερο κουπέ καθώς και ένα μεγάλο καπό.

Ο βασικός κινητήρας κάτω από αυτό θα είναι ο V8 των 4.700 κυβικών και των 435 ίππων, η S600 θα είναι δωδεκακύλινδη με 517 ίππους, ενώ V12 και με δύο turbo θα είναι και η κορυφαία S65 AMG με τους 630 ίππους. Ένα κλικ πιο κάτω στην ιεραρχία η S63 AMG, με τον V8 των 5.500 κυβικών που φτάνει τους 571 ίππους.

Τη γκάμα θα συμπληρώνει η S500 Hybrid, ένα plug-in υβριδικό με έναν V6 3.500 κυβικών και έναν ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων. Το όλο σύστημα επιτυγχάνει μια μέση κατανάλωση της τάξης των εντυπωσιακών 3,2 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι απαλλάσσεται(!) από τα τέλη κυκλοφορίας, μιας μια οι εκπομπές CO2 της υβριδική S500 είναι μόλις 74 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Πέρα πάντως από οικονομική, high tech και με άνετο και υπερ-πολυτελές εσωτερικό η νέα Mercedes S-Class θα είναι και super ασφαλής, χάρη στην πληθώρα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ασφαλείας με τα οποία θα μπορεί να εξοπλιστεί, σύμφωνα άλλωστε και με την παράδοση της μάρκας.

Νεα Mercedes S-Class: Κομψή και επιβλητική στην τελική της μορφή | iefimerida.gr 0
Νεα Mercedes S-Class: Κομψή και επιβλητική στην τελική της μορφή | iefimerida.gr 1
Νεα Mercedes S-Class: Κομψή και επιβλητική στην τελική της μορφή | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ