Το πρώτο ιπτάμενο υβριδικό αυτοκίνητο παρουσίασε αμερικανική εταιρεία [εικόνες]

Μετά την επιτυχημένη πρώτη δοκιμή, η εταιρεία Terrafugia με έδρα τη Μασαχουσέτη παρουσίασε το πρώτο ημι-αυτόνομο υβριδικό ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Το πρωτοποριακό ΤF-X είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει σε οποιοδήποτε γκαράζ, ενώ ετοιμάζεται και η τετραθέσια εκδοχή του. Η απογείωση και η προσγείωση γίνονται με ηλεκτρικούς κινητήρες που παρέχουν ήσυχη και οικολογική μετακίνηση, ενώ οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων θα βασίζονται σε έναν έλικα.

Σχεδιασμένο για να ανατρέψει τους ισχύοντες εναέριους κανονισμούς το TF-X έχει αυτονομία για περίπου 800 χιλιόμετρα, προσφέροντας μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική για τις μετακινήσεις.

Η εταιρεία Terrafugia ιδρύθηκε το 2006 από ομάδα αποφοίτων του MIT και πρόσφατα παρουσίασε το ιπτάμενο αυτοκίνητο της. Το TF-X είναι ένα κομψό όχημα με αναδιπλούμενα πτερύγια, έχει δύο καθίσματα και ένα δυνατό κινητήρα. Η εταιρεία έχει ήδη πάνω από εκατό προ-παραγγελίες για το σκάφος, το οποίο θα κοστίζει 279.000 δολάρια, σύμφωνα με την Xconomy.

Εκτός από το βελτιωμένο υβριδικό σύστημα του κινητήρα, το TF-X θα είναι ταχύτερό, πιο βαρύ και πιο ευρύχωρο. Ωστόσο η Terrafugia έχει πολλά εμπόδια να ξεπεράσει πριν βγει σε ευρεία κυκλοφορία το πρωτοποριακό αυτό όχημα.

«Είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει 8 με 10 χρόνια» δήλωσε στο Xconomy ο συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Terrafugia Καρλ Dietrich, «αλλά πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ