Depeche Mode: 10+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν τη συναυλία της χρονιάς - iefimerida.gr

Depeche Mode: 10+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν τη συναυλία της χρονιάς

Depeche Mode: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν τη συναυλία της χρονιάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μόνο μέρες έχουν απομείνει για τη μεγάλη συναυλία των Depeche Mode στην Μαλακάσα. Μετρώντας λοιπόν αντίστροφα για την άφιξη του Βρετανικού electropop συγκροτήματος στην Αθήνα, ας δούμε μερικά πράγματα για να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

1. Οι Depeche Mode έχουν τους ίδιους οπαδούς παγκοσμίως σταθερά από το 1980

2. Το περιοδικό Q τους έχει κατατάξει στη λίστα με τα 50 συγκροτήματα που άλλαξαν τον κόσμο.

3. Οι Depeche Mode με τη μουσική τους έχουν επηρεάσει συγκροτήματα όπως οι Killers, Linkin Park, Fear Factory, Arcade Fire αλλά και τους Rammstein!

4. Οι Depeche Mode βρίσκονται και πάλι στην επικαιρότητα με το 13ο studio album τους «Delta Machine» που έχει κερδίσει ήδη παγκόσμια βαθμολογία 67/100.

5. Τα τρία από τα μέλη των Depeche Mode που θα έρθουν στην Αθήνα (Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher) είναι τα μακροβιότερα στη σύνθεσή του συγκροτήματος.

6. Θεωρούνται το πιο επιτυχημένο electro συγκρότημα με περισσότερες από 100.000.000 πωλήσεις δίσκων, ενώ τουλάχιστον 48 τραγούδια τους έχουν βρεθεί στα βρετανικά singles charts

7. Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Martin Gore είναι εκείνος που υπογράφει τα περισσότερα τραγούδια του συγκροτήματος (ανάμεσα στα οποία και το Personal Jesus)

8. Σταθμός στην πορεία τους ήταν το άλμπουμ «Violator» (1990) που περιλαμβάνει τις διεθνείς επιτυχίες «Personal Jesus» και «Enjoy The Silence».

9. Είναι «πνευματικά παιδιά» της δισκογραφικής εταιρίας Mute (όπως και ο Nick Cave) την οποία στηρίζουν μέχρι και σήμερα, ενώ ο πρόεδρος της εταιρίας δήλωσε ότι χωρίς αυτούς δεν θα είχε επιβιώσει η Mute μέχρι σήμερα.

10. Η συναυλία στην Αθήνα γίνεται στα πλαίσια του Delta Machine Tour που ξεκίνησε από τη Νίκαια της Γαλλίας στις 4 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί, έπειτα από 82 συναυλίες, στην Πολωνία τον Φεβρουάριο του 2014. H Αθήνα θα είναι ο τρίτος σταθμός της περιοδείας.

11. Οι δικοί μας Space Blanket που θα ανοίξουν τη συναυλία στην Αθήνα, είναι το συγκρότημα που κέρδισε το διαγωνισμό του www.jumpingfish.gr για την ανάδειξη του opening act της συναυλίας ύστερα από ψηφοφορία των μελών του Hysterika, ενός εκ των πιο δυναμικών fan clubs των Depeche Mode παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ