Κάμερες ασφαλείας στα μνημεία για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί - iefimerida.gr

Κάμερες ασφαλείας στα μνημεία για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί

Κάμερες ασφαλείας στα μνημεία για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» έδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τοποθέτηση καμερών, προκειμένου να προστατευτούν μνημεία που είναι τοποθετημένα σε δημόσιους χώρους.

Η αρχή θα γίνει από τον Πύργο Ηλείας μετά από αίτημα του Δήμου για τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης έξω από την πλατεία του Δημαρχείου της πόλης, καθώς τα μνημεία στην περιοχή είχαν κατ΄ επανάληψη δεχθεί βανδαλισμούς, παρά τις περιπολίες τόσο της Αστυνομίας, όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Αρχή, τα Μνημεία αποτελούν αγαθά που χρήζουν ειδικής προστασίας λόγω της ιστορικής και καλλιτεχνικής τους σημασίας και συνακόλουθα «η ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» καθιστούν επιτρεπτή τη χρήση συστήματος βιντεοσκόπησης των μνημείων. Παράλληλα όμως, η Αρχή υπογραμμίζει ότι «το πεδίο λήψης των καμερών θα πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά στα υπό προστασία μνημεία χωρίς να λαμβάνει εικόνα από παρακείμενους χώρους της πλατείας», όπως είναι π.χ. τα μαρμάρινα παγκάκια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ