Λοβέρδος: Οχι στην κρατική χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Οχι στην κρατική χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει η συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου το μεσημέρι σήμερα, με τον Πρόεδρο της «Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα» να λέει όχι στην κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων αλλά και των πολιτικών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προτίθεται να προτείνει ακόμα και η αποζημίωση των βουλευτών να προέρχεται από την ιδιωτική χρηματοδότηση, κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υιοθετήσει ως σύννομο η νομική υπηρεσία του Κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής της Συμφωνίας μιλώντας στον Real.gr αποσυνδέει την παρέμβασή του από τις εξελίξεις με την «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και υπενθυμίζει ότι έχει τοποθετηθεί προς αυτή την κατεύθυνση από το Φεβρουάριο του 2012, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Νέα Ελληνική Ανόρθωση» στο ΕΒΕΑ, παρουσία μάλιστα και του ιδίου του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Λοβέρδος θα επιμείνει ότι εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση νόμου που θα καταθέσει το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή το κόμμα του δεν θα λάβει κρατική χρηματοδότηση για την κάθοδό του στις ευρωεκλογές, ενώ εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνουν όλα τώρα, εφόσον δεν απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση για την υλοποίησή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ