Η αιώνια «τρέλα» για την μπίρα: Τα πιο περίεργα ρεκόρ Γκίνες για τον... ζύθο - iefimerida.gr

Η αιώνια «τρέλα» για την μπίρα: Τα πιο περίεργα ρεκόρ Γκίνες για τον... ζύθο

Η αιώνια «τρέλα» για τη μπύρα: Τα πιο περίεργα ρεκόρ Γκίνες για τον... ζύθο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, τα παραδοσιακά γλέντια για το Πάσχα ολοκληρώθηκαν και όλα αυτά σηματοδοτούν τη δυναμική «επέλαση» του πιο δημοφιλούς ποτού στον κόσμο, της μπίρας. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λατρέψει εδώ και... αιώνες το δροσερό αλκοολούχο, ωστόσο ορισμένοι το αγάπησαν τόσο ώστε να μπουν στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Αιώνιες «απορίες», όπως ποιο είναι το μικρότερο ζυθοποιείο, το μεγαλύτερο ποτήρι ή η μεγαλύτερη συλλογή από μπουκάλια μπίρας βρίσκουν λύση. Οπως αναφέρει το clickatlife τα περίεργα αυτά ρεκόρ κοσμούν τις σελίδες του βιβλίου με τα ρεκόρ Γκίνες.

Το μικρότερο ζυθοποιείο: Βρίσκεται στην Ουαλία, ονομάζεται Bragdy Gwynant, έχει μέγιστη χωρητικότητα 40,9 λίτρα μπίρας και προμηθεύει αποκλειστικά το γειτονικό μπαρ «Tynllidiart Arms».

Η μεγαλύτερη μπάρα με κάνουλες: Τη συναντάμε στο Beer Barrel Saloon του Οχάιο έχει μήκος 123,7 μέτρα, 56 κάνουλες για μπίρα και 160 σκαμπό για να απολαύσουν οι επισκέπτες αμέτρητα λίτρα ποτού.

Το μεγαλύτερο ποτήρι μπίρας: Ηταν δεδομένο ότι θα το βρίσκαμε στην Ιρλανδία όπου οι συμπαθείς κάτοικοι βρίσκονται πάντα στις πρώτες θέσεις με τις λίστες κατανάλωσης αλκοόλ. Το ποτήρι εμφανίστηκε στις 21 Νοεμβρίου 2009 σε μια παμπ και περιείχε 1.499 λίτρα μαύρης μπίρας Guiness.

Η μεγαλύτερη συλλογή μπουκαλιών: Την έχει ο Αμερικανός Ρον Γουέρνερ και στις 27 Ιανουαρίου του 2012, όταν μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, αριθμούσε 25.866 ξεχωριστά μπουκάλια.

Ο ταχύτερος χρόνος ανοίγματος μπουκαλιών: Ο Κροάτης Κρούνοσλαβ Μπουντίσελιτς στις 12 Οκτωβρίου του 2009 κατάφερε να ανοίξει 2.000 μπουκάλια μέσα σε 28 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα.

Τα περισσότερα καπάκια που ανοίχθηκαν με το στόμα: Ο Ινδός Μουράλι Κ.Σ. κατάφερε να ανοίξει με το στόμα 68 μπουκάλια μπίρας με τα δόντια μέσα σε ένα λεπτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ