Ο Αμβρόσιος αρνιόταν να κάνει την κηδεία αυτόχειρα αν δεν του έδειχναν χαρτί ψυχιατρείου - iefimerida.gr

Ο Αμβρόσιος αρνιόταν να κάνει την κηδεία αυτόχειρα αν δεν του έδειχναν χαρτί ψυχιατρείου

Ο Αμβρόσιος αρνιόταν να κάνει την κηδεία αυτόχειρα αν δεν του έδειχναν χαρτί ψυχ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό της Γολγοθά ανεβαίνει μια οικογένεια από την Αχαΐα, η οποία δεν φθάνει που έχασε το παιδί της πριν μερικές ημέρες, όταν έβαλε μόνο του τέλος στη ζωή του, τώρα πρέπει να ανταποκριθεί και στις... ιδιαίτερες απαιτήσεις της Ιεράς Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, η οποία, προκειμένου να επιτρέψει να ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, ζητά επίσημη βεβαίωση από το Αιγινήτειο ότι ο 22χρονος έπασχε από ψυχική νόσο. Δεν τους αρκεί, δηλαδή, η επίσημη διαβεβαίωση των πονεμένων γονιών...

Η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της οποίας προκαθήμενος είναι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος δεν επέτρεψε να ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία αν δεν είχε στα χέρια της επίσημη βεβαίωση από το Αιγινήτειο, νοσοκομείο που είχε επισκεφθεί ο 22χρονος λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του, που να αναγράφει ότι έπασχε από ψυχική νόσο.

Οι συγγενείς του έκαναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να εξασφαλίσουν το σχετικό έγγραφο που ζητούσε ο Αμβρόσιος, κάτι το οποίο, σύμφωνα με το Dete, δεν κατέστη εφικτό καθώς σύμφωνα με το νοσοκομείο η χορήγηση τέτοιας βεβαίωσης θα σήμανε και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την άρνηση του Αμβρόσιου να επιτρέψει να ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία αν οι συγγενείς του 22χρονου δεν προσκόμιζαν το επίσημο έγγραφο, είναι πολλά και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα για μια ακόμη φορά...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ