ΚΕΕΛΠΝΟ: Η διαχείριση μιας κρίσης - iefimerida.gr

ΚΕΕΛΠΝΟ: Η διαχείριση μιας κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα αντιμετώπισε από τον Αύγουστο-Οκτώβριο 2010 μία από τις μεγαλύτερες πρόσφατες επιδημίες λοίμωξης, από ιό Δυτικού Νείλου (IΔΝ), μαζί με άλλες χώρες όπως η Ρωσία, η Ρουμανία, το Ισραήλ, και η Ιταλία.

Και επειδή πρέπει στη χώρα αυτή να απονέμονται και τα εύσημα στους κρατικούς λειτουργούς που συνεχίζουν με ευσυνειδησία να εκτελούν τα καθήκοντά τους, οφείλουμε να το πράξουμε για την ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ και κατ' επέκταση την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Είναι γνωστό ότι οι μεταβαλλόμενες κλιματικές και οικολογικές συνθήκες είναι πιθανόν να επηρεάζουν σημαντικά τον κύκλο μετάβασης νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές, όπως η λοίμωξη από ΙΔΝ, και επομένως η χώρα μας αντιμετώπισε με επιτυχία μια διαφαινόμενη κρίση. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ως φορέας παροχής επιστημονικής συμβουλής και αξιολόγησης κινδύνου, κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία της δημόσιας υγείας και υλοποίησε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Εθνική Επιτροπή Τροπικών Νόσων όλες τις απαιτούμενες δράσεις προκειμένου η χώρα μας να προστατευτεί από τον κίνδυνο αυτό. Οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ