Αυτές είναι οι εννιά πιο παράδοξες θεραπείες ομορφιάς σε σπα [εικόνες]

Σοκολατοθεραπεία, αρωματοθεραπεία και μασάζ σιάτσου... Οι εποχές κατά τις οποίες τέτοιες θεραπείες ομορφιάς ηχούσαν περίεργα έχουν περάσει. Γιατί τώρα το «μενού» των σπα έχει προχωρήσει σε ακόμη πιο εφευρετικούς τρόπους στην αναζήτηση της χαλάρωσης και της ομορφιάς. Φίδια, άλογα, σπέρμα ταύρου και πολύτιμοι λίθοι είναι μερικές από τις πιο παράδοξες θεραπείες που μπορεί να βρει κανείς.

Μασάζ φιδιών
Απαραίτητη προϋπόθεση να μείνει ακίνητος ο πελάτης. Εντελώς ακίνητος! Σε ένα μικρό χωριό στο Ισραήλ, φίδια- μη δηλητηριώδη ευτυχώς- κάνουν μασάζ στους ριψοκίνδυνους που θέλουν να απαλλαγούν από πιασίματα και πόνους. Σύμφωνα με έναν τακτικό πελάτη, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και ανακουφίζει από τις ημικρανίες.

Ρέικι από άλογο
Σύμφωνα με την ιαπωνική τέχνη του ρέικι, η θεραπευτική ενέργεια περνά από τον χειροπράκτη στον πελάτη, διορθώνοντας σωματικές και ψυχολογικές ανισορροπίες. Απλά στην Αυστραλία ο... χειροπράκτης μπορεί να χλιμιντρίσει κάποια στιγμή ενώ «καθαρίζει» τα ενεργειακά επίπεδα. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του ράντσου-σπα, δεδομένου ότι το άλογο δεν έχει αρνητικό «φορτίο» - καθώς περνά την ημέρα του καλπάζοντας σε αμέτρητα στρέμματα - μπορεί να βοηθήσει τον «ασθενή» με τα υψηλά ηλεκτρομαγνητικά του πεδία. Πλεονέκτημα θεωρείται ότι η θεραπεία γίνεται μέσα στη φύση, ενώ τα άλογα είνια αυτά που αποφασίζουν μεταξύ τους ποιο θα αναλάβει την κάθε περίπτωση.

Μάσκα μαλλιών με σπέρμα ταύρου
Ένα κομμωτήριο στο Λονδίνο το ονομάζει «βιάγκρα για τα μαλλιά». Πρόκειται για ένα μείγμα από σπέρμα ταύρου από την Σκωτία - προφανώς έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η καταγωγή - και ρίζας από φυτό του Ιράν. Δεν είναι αυτό όμως το μόνο περίεργο που μπορούν να βρουν οι πελάτες εκεί. Προσφέρεται επίσης μάσκα μαλλιών με χαβιάρι και μία άλλη τεχνική που χρησιμοποιεί σκόνη από διαμάντια.

Ενυδάτωση με σανό
Πρόκειται για μυστικό ομορφιάς που εφαρμόζεται στην Ιταλία από το 1903. Απλό και φτηνό - τουλάχιστον τα υλικά του. Απλά, τυλίγουν το σώμα του πελάτη με ζεστό, υγρό σανό, το οποίο θεωρείται ότι διώχνει τις τοξίνες, τονώνει τον μεταβολισμό και ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Μαζεύουν το σανό νωρίς το πρωί, όταν είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια.

Μπάνιο μπύρας
Το περίφημο «μην το πιείτε, λουστείτε» περνά σε άλλο επίπεδο. Αν χαλαρώσει κανείς μέσα σε μία μπανιέρα γεμάτη μπύρα τότε θα βγει από αυτή με πιο απαλό δέρμα και λιγότερες τοξίνες. Είναι εύκολο να το βρει κανείς, σε σπα στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Τσεχία όπου οι πελάτες απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε βαρέλια, ξύλινες μπανιέρες, ακόμη και πισίνες γεμισμένες με μπύρα! Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η τεχνική έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Κάνει καλό στους ρευματισμούς, αποκαθιστά τα προβλήματα στο κυκλοφορικό, ανακουφίζει από το έκζεμα και μειώνει τις πιθανότητες για καρδιακά νοσήματα.

Πεντικιούρ από ψάρι
Η πιο γνωστή τεχνική. Ξεκίνησε από την Ασία αλλά έγινε μόδα σε όλο τον κόσμο, με τα μικροσκοπικά ψάρια να τρώνε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα των ποδιών. Αποτελεσματική κατά τους ειδικούς, αλλά κάποιοι ευαίσθητοι στο... γαργαλητό δεν μπορούν να το αντέξουν.

Μάσκα προσώπου με περιττώματα πουλιών
Υπάρχει ένα ιαπωνικό αηδόνι γνωστό για την τάση του να ξεσπά σε γέλια όταν βλέπει άνθρωπο. Ίσως γιατί αντιλαμβάνεται το πώς χρησιμοποιεί τα περιττώματά του το είδος μας! Από τις γκέισες έως την Βικτόρια Μπέκαμ, πολλοί έχουν απλώσει στο πρόσωπό τους μία κρέμα που περιλαμβάνει σκόνη από τα περιττώματα αυτού του αηδονιού!

Μασάζ με πολύτιμους λίθους
Τα διαμάντια είναι μεν ο καλύτερος φίλος της γυναίκας, αλλά δεν είναι ο μόνος πολύτιμος λίθος που αποδεικνύεται σύμμαχος ομορφιάς. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται σε ένα σπα στη Ν. Υόρκη. Αμέθυστοι, ρουμπίνια και ζαφείρια τοποθετούνται στα «τσάκρα» του ενδιαφερόμενου. Αν δεν πιάσει αυτό, επιστρατεύουν μία ακόμη τεχνική: απολέπιση με μαργαριτάρια!

Το μασάζ των εγκληματιών
Στο συγκεκριμένο σπα δεν κάνουν τόσο εντύπωση οι θεραπείες, όσο τα άτομα που τις εφαρμόζουν. Βρίσκεται στην Ταϊλάνδη και σε αυτό εργάζονται κρατούμενες από την τοπική φυλακή. Όταν η αντίστροφη μέτρηση για την επανένταξή τους στην κοινωνία φτάνει στους έξι μήνες, οι φυλακισμένες αρχίζουν να απασχολούνται στο συγκεκριμένο σπα, με την ελπίδα πως αυτό θα τους βοηθήσει να μείνουν μακριά από εγκληματικές πράξεις όταν πάρουν «απολυτήριο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ