Οι δράσεις ενημέρωσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου - iefimerida.gr

Οι δράσεις ενημέρωσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες έχει πάρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Συγκεκριμένα έγιναν:

  • Ενημέρωση των δημοτικών σχολείων στους Νομούς Πέλλας, Κιλκίς, Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σερρών.
  • Πραγματοποιήθηκαν ημερίδες στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα καθώς επίσης και στους υγειονομικούς υπαλλήλους των Κέντρων Υγείας.

Όλες οι ενέργειες αυτές εντάχθηκαν σε ένα πλαίσιο ευρύτερης δραστηριοποίησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του ιού, μέρος της οποίας αποτελεί και η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Πρέπει να τονιστεί ότι αμέσως μετά από τη διαπίστωση των πρώτων κρουσμάτων το καλοκαίρι του 2010, το ΚΕΕΛΠΝΟ υλοποίησε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε περιοχές με ομάδες-στόχους, το γενικό πληθυσμό και το υγειονομικό προσωπικό νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ