Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη... Γερμανία- 43% πάνω το ποσοστό των Ελλήνων μεταναστών μέσα σε ένα χρόνο - iefimerida.gr

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη... Γερμανία- 43% πάνω το ποσοστό των Ελλήνων μεταναστών μέσα σε ένα χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν στη Γερμανία αυξήθηκε ραγδαία από το 2011 μέχρι το 2012, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των μεταναστών στη Γερμανία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 13% με την πλειοψηφία των νέων μεταναστών να προέρχεται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την Ελλάδα συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν στην Γερμανία 10.000 περισσότερα άτομα από το 2011, αριθμός αυξημένος κατά 43%.

Αύξηση 45% σημειώθηκε στη μετανάστευση Ισπανών προς τη Γερμανία, ενώ τα αντίστοιχα στοιχεία για την Πορτογαλία ήταν +43% και για την Ιταλία, +40%. Σε απόλυτους αριθμούς, οι περισσότεροι νέοι μετανάστες προέρχονται από την Πολωνία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ σημαντική αύξηση παρατηρείται και στη μετανάστευση πολιτών των κρατών τα οποία εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 και το 2007 και, κυρίως, από τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι μετανάστες κατευθύνθηκαν κυρίως προς τη Βαυαρία, τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και τη Βάδη Βιρτεμβέργη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ