Εκλειψη Ηλίου την Πέμπτη -Δείτε την live - iefimerida.gr

Εκλειψη Ηλίου την Πέμπτη -Δείτε την live

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκλειψη ηλίου θα έχουμε αυτή την εβδομάδα. Η Σελήνη αναμένεται να καλύψει τον ήλιο, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα, δίνοντας του την εικόνα ενός πύρινου δαχτυλιδιού στον ουρανό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Σελήνη αναμένεται να καλύψει το 95% του Ηλιου αλλά ο ουρανός δε θα είναι αισθητά πιο σκοτεινός. Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Νέα Γουινέα, τη δυτική Αυστραλία και αν το επιτρέπει ο καιρός και από άλλες κοντινές περιοχές. Η έκλειψη θα αρχίσει την Πέμπτη , ώρα Greenwitch 21:30 και 00:30 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την έκλειψη πατώντας εδώ .

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης ηλίου το φεγγάρι δημιουργεί μια σκιά στην επιφάνεια της Γης καθώς περνάει ανάμεσα από τον πλανήτη μας και το φωτεινότερο άστρο του ηλιακού μας συστήματος. Λόγω της τροχιάς της, η Σελήνη φαίνεται μικρότερη από τον ήλιο δημιουργώντας ένα δαχτυλίδι στον ουρανό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ