Η Βόρειος Κορέα απέσυρε τους πυραύλους από τις θέσεις εκτόξευσης - iefimerida.gr

Η Βόρειος Κορέα απέσυρε τους πυραύλους από τις θέσεις εκτόξευσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φόβος ενός πυρηνικού πολέμου ήταν, έτσι κι αλλιώς, υπερβολικός, αλλά πλέον οι ΗΠΑ μπορούν να αισθάνονται κάπως πιο άνετα για την απειλή της Βορείου Κορέας, δεδομένου ότι ο στρατός της χώρας απέσυρε από τις θέσεις εκτόξευσης τους δύο πυραύλους Musudan.

Την είδηση επιβεβαίωσαν στο Reuters αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το όνομά τους. Οι Αμερικανοί, πάντως, παραμένουν επιφυλακτικοί για τις βλέψεις του Κιμ Γιονγκ Ουν, διότι οι πύραυλοι παραμένουν εν κινήσει και ανά πάσα στιγμή μπορούν να επιστρέψουν σε θέση εκτόξευσης.

«Είναι νωρίς να το πανηγυρίσουμε ως καλό νέο», δήλωσε σχετικά ο Ντάνιελ Ράσελ, ο διευθυντής επιχειρήσεων του Εθνικού Κέντρου Ασφαλείας, επιφορτισμένος με ασιατικά θέματα. Η κίνηση της Βόρειας Κορέας να αποσύρει τους πυραύλους συνέπεσε με την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουέν Χάι στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών που πριν μερικές μέρες πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση.

Μια άσκηση που δεν άρεσε στη Βόρειο Κορέα, η οποία απείλησε με αντίποινα αν οι Νοτιοκορεάτες περάσουν τα σύνορα, αλλά ήταν και μια επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ στο ενδεχόμενο εκτόξευσης πυραύλων από την Πιονγκιανγκ. Δεν είναι τυχαίο πως δύο βομβαρδιστικά B 2 με την ικανότητα εκτόξευσης πυρηνικών κεφαλών πέταξαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο και μόνο για να ρίξουν εικονικά πυρομαχικά πάνω από τη Νότια Κορέα και να επιστρέψουν στη βάση τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ