Auto Edison VLC 4.0: Δείχνει γελοίο αλλά είναι super αποτελεσματικό - iefimerida.gr

Auto Edison VLC 4.0: Δείχνει γελοίο αλλά είναι super αποτελεσματικό

Auto Edison VLC 4.0: Δείχνει γελοίο αλλά είναι super αποτελεσματικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δυνατή πλευρά του Auto Edison VLC 4.0 σίγουρα δεν είναι η εμφάνισή του, μιας και με το ωοειδές σχήμα και τους καλυμμένους μεν αλλά ανεξάρτητους από το αμάξωμα τροχούς του φαίνεται ταυτόχρονα φουτουριστικό και γελοίο.

Καθόλου γελοία δεν είναι όμως η τεχνολογία του, μιας και πρόκειται για ένα σούπερ αεροδυναμικό, υπερ-οικονομικό και πανάλαφρο διθέσιο αυτοκίνητο, που ζυγίζει μόλις 500 κιλά. Το ενδιαφέρον είναι ότι για να το πετύχουν αυτό οι εμπνευστές του δεν χρησιμοποίησαν καθόλου εξωτικά υλικά όπως ανθρακονήματα, παρά μόνο ατσάλι υψηλής αντοχής. Το χαμηλό βάρος έχει σαν αποτέλεσμα να του αρκεί ένας κινητήρας μόλις 250 κ.εκ.

Αυτό κι αν είναι downsizing δηλαδή, ενώ αντίστοιχα χαμηλή είναι και η μέση κατανάλωσή του: μόνο 2,3 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, τιμή που του εξασφάλισε το αμερικανικό βραβείο Automotive X-Prize που συνοδευόταν από 5 εκατομμύρια δολλάρια, που χρησιμοποιήθηκαν για την περαιτέρω εξέλιξη του. Τo άλλο μεγάλο τεχνολογικό βήμα που κάνει πάντως το VLC (τα αρχικά σημαίνουν Very Light Car) είναι η ανάρτησή του, η οποία είναι τόσο μικρή που χωράει μέσα στις πλήμνες των τροχών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για την κανονική παραγωγή του Auto Edison VLC 4.0. Στην περίπτωση πάντως που κάτι τέτοιο γίνει εφικτό η τιμή του θα ήταν πάνω κάτω 16.000 ευρώ, αν το ύψος της παραγωγής είναι αντίστοιχα 10.000 μονάδες.

Auto Edison VLC 4.0: Δείχνει γελοίο αλλά είναι super αποτελεσματικό | iefimerida.gr 0
Auto Edison VLC 4.0: Δείχνει γελοίο αλλά είναι super αποτελεσματικό | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ