Στο... σφυρί το καρδιογράφημα του Άρμστρονγκ από τη στιγμή που πάτησε στη Σελήνη - iefimerida.gr

Στο... σφυρί το καρδιογράφημα του Άρμστρονγκ από τη στιγμή που πάτησε στη Σελήνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αναμενόμενο θα ήταν να χτυπά η καρδιά του σαν... τρελή, καθότι είχε φτάσει εκεί όπου δεν είχε πάει ποτέ άλλος άνθρωπος. Κι όμως, ο Νιλ Άρμστρονγκ ήταν απόλυτα ήρεμος. Για όποιον δεν το πιστεύει, υπάρχει και το καρδιογράφημά του ως απόδειξη!

Το «χαρτάκι» από την καταγραφή της λειτουργίας της καρδιάς του Άρμστρονγκ είναι ανάμεσα στα 800 αντικείμενα σχετικά με το διάστημα που θα πωληθούν σε δημοπρασία στο διαδίκτυο αυτό το μήνα. Πρόκειται για το καρδιογράφημα του Αμερικανού τη στιγμή που, πατώντας το πόδι του στη Σελήνη, είπε την περιβόητη φράση «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα». Και αν κρίνει κανείς από τις διακυμάνσεις του ρυθμού της καρδιάς του, φαίνεται πως ο Άρμστρονγκ έμεινε απόλυτα ήρεμος κατά τη διαδικασία.

Η αρχική τιμή του καρδιογραφήματος είναι 200 δολάρια, αλλά αναμένεται να ξεπεράσει τις 10.000. Ωστόσο, ο Άρμστρονγκ δεν θα μάθει ποτέ πού θα καταλήξει αυτό το αναμνηστικό, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή πέρυσι, στα 82 του χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ