«Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα και όχι το αντίστροφο» - iefimerida.gr

«Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα και όχι το αντίστροφο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό δήλωσε ο γνωστός οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Ζακ Ντελπλά σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Les Echos. Ο Ντελπλά ζητά να γίνει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του συνόλου του ελληνικού χρέους!

Τονίζει ότι η πτώχευση της Ελλάδας θα είναι καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία, επικρίνει την στάση που τηρεί η γερμανική κυβέρνηση με την οποία η Ελλάδα στην ουσία οδηγείται με βεβαιότητα στην χρεοκοπία και τονίζει πως η οικονομική στήριξη και η απαλοιφή του ελληνικού χρέους πρέπει να γίνει όχι μόνο για την αποφυγή της εξάπλωσης της κρίσης αλλά και για ιστορικούς λόγους. «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου οι Γερμανοί οφείλουν στους Έλληνες 575 δισ. ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ό, τι οι Έλληνες στη Γερμανία. Και εν τέλει κατοικούν και οι δύο στο ίδιο οικοδόμημα. Αν καταρρεύσει θα πέσουν όλοι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντελπλά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ