Θρηνούν για την απώλεια του Λευτέρη Βογιατζή και στην Ανδρο, όπου είχε το εξοχικό του - iefimerida.gr

Θρηνούν για την απώλεια του Λευτέρη Βογιατζή και στην Ανδρο, όπου είχε το εξοχικό του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είχε το σπίτι του στις Στενιές Ανδρου και έζησε εκεί αξέχαστες στιγμές ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Λευτέρης Βογιατζής ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη.

Στο τοπικό σάιτ Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Ανδρου γίνεται μεγάλο αφιέρωμα στον μεγάλο σκηνοθέτη: Γράφει:

Φέτος το Πάσχα ο Λευτέρης Βογιατζής... δεν θα προλάβει στο παρά πέντε με το μηχανάκι του το τελευταίο πλοίο πριν την Ανάσταση για την Άνδρο, δεν θα τον λαχανιάσουν τα ψηλά σκαλιά της Γκρεμνίστρας πριν το Χριστός Ανέστη, ούτε θα έρθει στις Στενιές για το Πασχαλινό τραπέζι, ούτε θα βουτήξει το απόγευμα στα Γιάλια και ούτε όταν θα βραδιάσει θα κάνει πρόβες με τους ηθοποιούς του.
Φέτος Μεγάλη Πέμπτη η Άνδρος έχασε έναν πολύ καλό της φίλο».

Ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης μιλώντας στο ένθετο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας θυμάται στιγμές με τον Λευτέρη Βογιατζή στην Ανδρο:

«Τρεις εικόνες του Λευτέρη: Στο σπίτι στις Στενιές, στην Ανδρο. Του τηγανίζω αβγά μάτια, χαίρεται και με ρωτάει άπειρες λεπτομέρειες για το πώς τα τηγάνισα. Σούρουπο στα Γυάλια. Ακρη στο βράχο Χιονατάκι μετά το κολύμπι, ξεχασμένος στις σελίδες του Ντοστογιέφσκι.

»Στο καμαρίνι του ύστερα από πρεμιέρα. Το πρόσωπό του στον καθρέφτη καθώς αφαιρεί το μακιγιάζ του ρόλου. Ηρεμο, κουρασμένο, φωτεινό. Ενας αγαθός, μεγάλος άνθρωπος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ