Spiegel: Ξενοφοβία, ρατσισμός και επιθέσεις κατά μεταναστών μαστίζουν την Ελλάδα - iefimerida.gr

Spiegel: Ξενοφοβία, ρατσισμός και επιθέσεις κατά μεταναστών μαστίζουν την Ελλάδα

Spiegel: Ξενοφοβία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμη εκτενές αφιέρωμα στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας, αλλά και την επικίνδυνη άνοδο της Χρυσής Αυγής φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κάνοντας λόγο για αρκετούς μετανάστες οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και δέχονται συχνές επιθέσεις από ακραία στοιχεία.

Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Φυγή από την ξενοφοβία» και αναφέρεται στις αυξανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ, προσθέτει ότι αρκετοί από αυτούς ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη χώρα επειδή φοβούνται να συνεχή κρούσματα βίας εναντίον τους.

Ο συντάκτης του κειμένου τονίζει ότι ορισμένοι που βρίσκονται παράνομα στη χώρα κάνουν προσπάθειες να συνεννοηθούν με τις πρεσβείες τους για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους καθώς «ήρθαν στην Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά, πλέον, δεν τους προσφέρει καμία προοπτική και στην Αθήνα έρχονται αντιμέτωποι με το μίσος των ακροδεξιών».

Σύμφωνα με το Spiegel μετανάστες φοβούνται να κυκλοφορήσουν το βράδυ γιατί δέχονται επιθέσεις από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ τα κρούσματα βίας επιβεβαιώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμούς Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδράς.

«Η αστυνομία και οι δημόσιες υπηρεσίες επιβαρύνονται πολύ από το πρόβλημα των μεταναστών και οι εξτρεμιστές κερδίζουν. Η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7% και 21 έδρες κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Τα περί δικαίου και τάξης συνθήματα του ακροδεξιού κόμματος γίνονται αποδεκτά από πολλούς Έλληνες» συμπληρώνει ο συντάκτης του κειμένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ