Mιχαλακόπουλος: Υπουργοί πολιτισμού, οι πιο άχρηστοι

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης με τον αιχμηρό πολιτικό λόγο, ανεβάζει στο θέατρο το «Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκριν» του Τζεφ Μπάρον και μιλάει έξω από τα δόντια.

Στο Επτά της Ελευθεροτυπίας λέει για το Μηνημόνιο:

«Ηταν η απόφαση κάποιων κύκλων που τους βόλευε, η οποία απεδείχθη ότι δεν βόλευε όμως καθόλου την ελληνική οικονομία. Δεν κερδίζουμε όμως τίποτα με το να λέμε ονόματα, όπως «Τσοχατζόπουλος». Γιατί δεν είναι ένας ο Τσοχατζόπουλος. Υπάρχουν κι άλλες καραμπινάτες περιπτώσεις σαν τον Τσοχατζόπουλο που «πνίγονται» συστηματικά. Οπως πάει να κάνει και η επιτροπή για το στικάκι της Λαγκάρντ. Το ότι δεν πάει πουθενά αυτή η ιστορία είναι κάτι τελείως στημένο. Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι από τους λίγους βουλευτές που είναι ενημερωμένοι και δουλεύουν. Σε ό,τι αφορά τον κύριο Βενιζέλο -εκτός ή εκτός εισαγωγικών το κύριος- δεν με εκπλήσσει καθόλου η συμπεριφορά του -που είναι αχαρακτήριστη».

Οσο για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης αναφέρει:

«Τι κάνουν; Βαφτίζουν διαρκώς αλλιώς τα πράγματα και πάνε παρακάτω. Μαζί θα βυθιστούν και οι τρεις τους»

Τι λέει για την Αριστερά:

«Απλώς η Αριστερά είναι μια προοπτική. Δεν βλέπω και άλλη διέξοδο. Αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια σημαντική προσωπικότητα, με διαφορετικό ήθος από εκείνων που έχουν καταλάβει τα βουλευτικά έδρανα. Γιατί δεν έχουμε μονάχα έναν Κασιδιάρη. Κασιδιάρηδες βλέπω να υπάρχουν πολλοί στη Βουλή. Και σαν ήθος και σαν ύφος και σαν γλώσσα. Αυτό είναι το δυστύχημα».

Κριτική στους εκάστοτε υπουργούς Πολιτισμού:

«Το υπουργείο Πολιτισμού είναι ανύπαρκτο. Εγώ χαρακτηριστικά το λέω «ο σκουπιδοντεκενές του υπουργικού συμβουλίου». Μονίμως του ρίχνανε τους πιο άχρηστους, είτε λέγεται Γερουλάνος είτε λέγεται Τζαβάρας. Αυτό το υποβαθμισμένο, ανύπαρκτο υπουργείο αυτή τη στιγμή έχει εγκαταλείψει τα πάντα, όπως έχει εγκαταλείψει και το Θεατρικό Μουσείο. Το αναφέρω, γιατί τυγχάνει να είμαι αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του. Δεν του δίνουν καμία οικονομική βοήθεια, με αποτέλεσμα να κυνηγάνε να μας χώσουν μέσα για το ΙΚΑ και τα χρέη του, εμάς! Είμαστε διαρκώς υπόλογοι, σαν να είμαστε εργοδότες, ενώ είμαστε άμισθα μέλη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ