Krista Papista: Αστέρια απ' την Κύπρο δεν βγάζουν μόνο τα talent show - iefimerida.gr

Krista Papista: Αστέρια απ' την Κύπρο δεν βγάζουν μόνο τα talent show

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν μερικές μέρες ψάχνοντας δεν-ξέρω-και-γω-τι, έπεσα τυχαία πάνω στο «Boom Boom Bony». Βρήκα το τραγούδι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς το αργόσυρτο τέμπο του συνοδευόταν από μια δυναμική ερμηνεία, ενώ αυτή που τραγουδούσε ήταν μια μάλλον νευρική γυναικεία φιγούρα που χόρευε μπροστά σε μια κάμερα. Επίσης, ενδιαφέρον μου φάνηκε ότι η performer που έβλεπα στο video -το οποίο είχε αρχίσει να γίνεται τσίχλα στον εγκέφαλο και το είδα ακόμα μια φορά- είχε και ελληνικό ονοματεπώνυμο, έτσι λοιπόν έπεσα πάνω στην Krista Papista. Η Κρίστα είναι όντως Ελληνίδα, με καταγωγή από την Λευκωσία, ζει και σπουδάζει Performance Art στο Kingston University του Λονδίνου, ενώ όπως λέει στην σελίδα της στο Myspace, ασχολείται με τη μουσική, τη φωτογραφία, το video και την υποκριτική. Πιστεύοντας ότι στο εγγύς μέλλον σίγουρα θα ακούσουμε αρκετά πράγματα για την ταλαντούχα Krista, την πέτυχα κάπου μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου και τις έκανα μερικές ερωτήσεις:

Πού γεννήθηκες;

Γεννήθηκα στην Λευκωσία.


Πώς βρέθηκες στο Λονδίνο; Πες μου μερικά πράγματα για το background σου.

Ήρθα στον Λονδίνο για σπουδές. Όταν έγινα 18 ετών ξεκίνησα στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσω Τέχνη και Σχέδιο και μετά θέλω να συνεχίσω με performance art.


Τι ήθελες να κάνεις μικρή; Ποιο ήταν το όνειρο σου;

Όταν ήμουν στη Κύπρο ήμουν σε ένα γυναικείο ροκ συγκρότημα, μετά εμφανίστηκα μερικές φορές με άλλα γκρουπ, αλλά τον πιο πολύ χρόνο μου τον πέρναγα συγχίζοντας τον εαυτό μου και τους άλλους γύρω μου. Είχα πάθος με τα visuals, τον έρωτα και τη συνεχή ανάλυση των πάντων. Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τα σόου, δηλαδή με μουσική, με ταινίες και θέατρο.


Ποιά είναι η πρώτη σου έντονη ανάμνηση;

Η πρώτη έντονη ανάμνησή μου είναι η γιαγιά μου να με ρωτάει αν πεινάω.


Πόσο δύσκολη είναι η ζωή του καλλιτέχνη;

Η ζωή του καλλιτέχνη είναι τόσο δύσκολη όσο την κάνει ο ίδιος.


Τι υποχωρήσεις έχεις κάνει μέχρι τώρα; Τι είσαι διατεθειμένη να θυσιάσεις για να πετύχεις όσα έχεις στο μυαλό σου;

Υποχωρήσεις;... Δεν το σκέφτηκα ποτέ μ’ αυτόν τον τρόπο. Απλά κάνω πάντα αυτό που μου αρέσει και αυτό είναι όλο… Τώρα, γι’ αυτά που θα πρέπει να θυσιάσω, ξέρω σίγουρα ότι θα έχω λιγότερες στιγμές χαλάρωσης περισσότερες ώρες σκληρής δουλειάς , θα ερωτευθώ λιγότερες φορές αλλά θα κάνω τέχνη… (γελάει).


Ποια θα ήταν η ιδανική συνέχεια για σένα; Τι θα θεωρούσες επιτυχία;

Λοιπόν, είμαι ήδη ευτυχισμένη με την μουσική που έχω φτιάξει και με τα video που έχω φτιάξει. Για μένα αυτό είναι ήδη επιτυχία. Θέλω να συνεχίσω να προσφέρω αγάπη στον κόσμο και να εξακολουθώ να μην παίρνω την ζωή τόσο στα σοβαρά, γιατί τρομάζω όταν γίνεται αυτό.

Με τι ακριβώς ασχολείσαι αυτή τι στιγμή;

Αυτή την στιγμή κάνω κάποιες live εμφανίσεις στην Κύπρο, θα ανοίξω το show του John Digweed που θα πραγματοποιηθεί στο SUMMER LOVE (είναι ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής) που θα γίνει στο LEMON PARK στην Λευκωσία. Επίσης, εμφανίζομαι σε ένα art bar, πάλι στην Λευκωσία, και γενικά το πλάνο μου είναι να κάνω live εμφανίσεις όσες μπορώ και όσες μου επιτρέπουν οι παράλληλες σπουδές μου.


Τι σου αρέσει να κάνεις περισσότερο; Τι σου δίνει χαρά;

Μου αρέσει να χορεύω, να φιλάω όλο τον κόσμο, να μιλάω για ώρες, να προσφέρω όσα γνωρίζω στους άλλους. Μου αρέσει να τρελαίνομαι, να ταξιδεύω, να μαγειρεύω φαγητά με πολύ σκόρδο, να τρώω σαν γουρούνι παραδοσιακά φαγητά, να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους, να ακούω ηλίθια ανέκδοτα, να κάνω χαζομάρες με φίλους μου αρέσουν όλα όταν αισθάνομαι ωραία.

Πες μου μερικούς ανθρώπους που θεωρείς σημαντικούς (όχι απαραίτητα καλλιτέχνες).

Πολλοί άνθρωποί είναι σημαντικοί για μένα, ακόμα και αυτοί που πέρασαν για λίγο από την ζωή μου. Ο κάθε άνθρωπος που περνάει από την ζωή σου σίγουρα σού έχει δώσει κάτι. Δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένους ανθρώπους, γιατί είναι πάρα πολλοί, υπολογίζω ότι το 70% αυτών που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Είναι σημαντικοί, τους έδωσα σημασία και έμαθα πολλά από αυτούς.


Ο έρωτας πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή σου; Τι θα θυσίαζες για κάποιον έρωτα;

Ο έρωτας είναι πολύ σημαντικός τρελαίνομαι όταν ερωτεύομαι και αυτό γίνεται αρκετά συχνά. Αυτός ο αρχικός ενθουσιασμός με τρελαίνει και κάνω πολλά. Όπως επίσης θα θυσίαζα πολλά πράγματα για τον έρωτα, αφού εισπράττω ευχαρίστηση και ποικίλα συναισθήματα.


Είσαι ερωτευμένη αυτή τη στιγμή;

Ναι είμαι ερωτευμένη αλλά το πρόσωπο που με ενδιαφέρει προς το παρόν δεν ανταποκρίνεται. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΔΡΑΜΑ!!!!!!!!!!


Ποιος είναι ο τελευταίος δίσκος που άκουσες και σου άρεσε; πες μου κι ένα live που ζήλεψες.

Τελευταία με αρέσει πολύ η ’80s italo disco. Έχω κολλήσει με αυτό τον ρυθμό, πολύ ωραία ανέμελα τραγούδια, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Να, ακου ένα: Rose-Magic Carillon http://www.youtube.com/watch?v=FjiJua6AAXs, αλλά γενικά ακούω τα πάντα!!!!! Το live που ζήλεψα είναι σίγουρα μια συναυλία των Cocorosie στο Λονδίνο το 2010. Μ’ άρεσαν τόσο πολύ, που καθόμουν τις έβλεπα και έκλαιγα.


Ποιο τραγούδι θα ήθελες να είχες γράψει;

Χάχα, δεν ξέρω είναι τόσο πολλά που μ’ αρέσουν. Δεν ξέρω ίσως του David bowie το Life on Mars; Μάλλον αυτό, ναι.

Μαγειρεύεις;

Μαγειρεύω καθημερινά εδώ στην Αγγλία, γιατί τα φαγητά είναι μάπα. Πάντα κάτι τους λείπει στην γεύση. Αγαπημένη συνταγή είναι μελιτζάνες με λαχανικά στον φούρνο, φυσικά με σκόρδο και τριών ειδών τυριά. Φανταστικό φαγητό μου τρέχουν τα σάλια.


Έχεις κάποιον ελληνικό δίσκο αγαπημένο;

Δεν έχω αγαπημένο άλμπουμ, αλλά έχω πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες από Ελλάδα όπως είναι η Σωτηρία Μπέλλου, Mary n the Boy, η Άννα Βίσση, ο Μonsieur Minimal, η Τάνια Τσανακλίδου η Τζένη Βάνου. Αγαπάω Greek Trash.


Πώς είναι η ζωή στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή;

H ζωή στο Λονδίνο είναι συναρπαστική και την απολαμβάνω περισσότερο από την στιγμή που οι καιρικές συνθήκες έπαψαν να με κάνουν να αισθάνομαι κατάθλιψη.

Θα έπαιρνες ποτέ μέρος σε talent show στην Ελλάδα;

Talent show στην Ελλάδα; Δεν ξέρω, τα fame story και αυτά μου φαίνονται λίγο άσχετα, μάλλον θα προτιμήσω τις συναυλίες στην Ελλάδα.

Αν σου έκαναν μια καλή οικονομική πρόταση θα δεχόσουν να τραγουδήσεις σε μπουζούκια;

Σε μπουζούκια ναι, για πλάκα γιατί όχι; Θα ήμουν μια alternative lady lol

Θα έγραφες ένα τραγούδι για να το πει ο Χατζηγιάννης;

Όχι, γιατί δεν μου αρέσει ο Χατζηγιάννης. Λοιπόν, ΟΚ, όταν ήμουν στην εφηβεία έκλαιγα με το τραγούδι του «Το Πάρτι», αλλά όχι, το να γράψω τραγούδι γι’ αυτόν δεν το βρίσκω καθόλου ερεθιστικό αυτή τη στιγμή.

Ορίστε κι ένα τραγούδι αποκλειστικά για την iefimerida.

Τσεκάρετε:

MOISIS KRISTA-PAPISTA: http://vimeo.com/22025543

PAPER SUMMER- KRISTA-PAPISTA: http://vimeo.com/23643262

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ