Μέλη του σώματος από δερματικά κύτταρα αναπαράγει επαναστατική μέθοδος - iefimerida.gr

Μέλη του σώματος από δερματικά κύτταρα αναπαράγει επαναστατική μέθοδος

Μέλη του σώματος από δερματικά κύτταρα αναπαράγει επαναστατική μέθοδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επιστήμονες μετά το πρόσφατο άλμα στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής, το οποίο θα επιτρέπει την αναπαραγωγή μελών του σώματος από δερματικά κύτταρα του ατόμου.

Τη νέα επαναστατική αυτή μέθοδο ανακάλυψε ομάδα επιστημόνων του Νοσοκομείου St Vincent, οι οποίοι χρησιμοποιώντας κύτταρα από το δέρμα, τους μύες και τις αρτηρίες βρήκαν τρόπο να δημιουργήσουν άκρα, αλλά και όργανα απαραίτητα σε μεταμοσχεύσεις.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Μάρκ Κουκ: «η μέθοδος αυτή καταπληκτική και άνευ ορίων, ανοίγει τον δρόμο για μεγάλα επιτεύγματα της επιστήμης».

Οι επιστήμονες βλέπουν εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ ο διευθυντής του κέντρου ARC καθηγητής Γκόρντον Γουάλας, τόνισε ότι η νέα αυτή μέθοδος τοποθετεί την Αυστραλία στα πρόθυρα μιας επαναστατικής, παγκόσμιας εμβέλειας, ανακάλυψη: «Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από ένα νέο κύμα τεχνολογίας» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ