Τροφαντά μοντέλα στην υπηρεσία της υποκριτικής βιομηχανίας της μόδας [εικόνες] - iefimerida.gr

Τροφαντά μοντέλα στην υπηρεσία της υποκριτικής βιομηχανίας της μόδας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εβδομάδα που μας πέρασε η πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων H&M λάνσαρε τη νέα της συλλογή γυναικείων μαγιό προτάσσοντας τα πλούσια ελέη του ευμεγέθους μοντέλου Τζένι Ρανκ.

Παρ' όλο που στο χώρο της μόδας έχουν πάψει πλέον τα «ογκωδέστερα» μοντέλα να αποτελούν ασύνηθες θέαμα – θυμηθείτε τις 3 τροφαντές υπάρξεις που κόσμησαν το εξώφυλλο της ιταλικής Vogue στο τεύχος Ιουνίου 2011 – όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γίνεται τόσο θορυβωδώς, ως εάν η βιομηχανία της μόδας να διαλαλεί: «δώστε προσοχή, προσπαθούμε να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα».

Ακόμα και στην περίπτωση της ιταλικής Vogue, τα παχουλά μοντέλα πόζαραν αισθησιακά πάνω από μεγάλα μπόλ με μακαρόνια, κατά τρόπο αφύσικα συμβολικό και απροκάλυπτα ηχηρό.

Αντί να συνυπάρχουν φυσικά με άλλα κανονικού μεγέθους μοντέλα, δείχνοντας δίχως τυμπανοκρουσίες πως η μόδα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου μεγέθους, απεναντίας πόζαραν μόνα διατρανώνοντας την λατρεία τους για τις καμπύλες του σώματός τους.

Η Τζένι Ρανκ δεν βρίσκεται πλέον στην αρχική σελίδα της H&M. Καθώς οι ιστοσελίδες πρέπει να είναι ανανεώνονται διαρκώς με νέο περιεχόμενο, το ευμεγέθες μοντέλο έχει πλέον καταχωρηθεί στη σελίδα με τα είδη παραλίας.

H ιστορία όμως, σε ό,τι αφορά τον υποκριτικό τρόπο χρήσης ευμεγέθων μοντέλων, πάει πολύ πίσω, όπως μαρτυρούν οι διαφημιστικές εικόνες που ακολουθούν:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ