Ενας νεκρός και 49 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στο Βέλγιο - iefimerida.gr

Ενας νεκρός και 49 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στο Βέλγιο

Ένας νεκρός και 49 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στο Βέλγιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 49 νοσηλεύονται με δηλητηρίαση μετά τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε χημικά, κοντά στην πόλη Γάνδη του Βελγίου.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τον εκτροχιασμό, έχασε τη ζωή του ένας 64χρονος άντρας από ασφυξία εξαιτίας των τοξικών αναθυμιάσεων, ενώ ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται συνεχίζει να αυξάνεται από το Σάββατο που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Παράλληλα οι αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με μία σοβαρή περιβαλλοντική ρύπανση και προσπαθούν να περιορίσουν το τοξικό νέφος που προκάλεσε η πυρκαγιά και τη διαρροή χημικών προϊόντων στο αποχετευτικό σύστημα της περιοχής, αφού τα 6 βαγόνια-δεξαμενές που εκτροχιάστηκαν μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, ένα υγρό χημικό προϊόν, εύφλεκτο και τοξικό.

Τα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να μην καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά από τους κήπους τους, ούτε και νερό από τα πηγάδια.

Οσο για τα αίτια του δυστυχήματος, ο οδηγός του τρένου παραδέχτηκε στις αρχές ότι είχε αναπτύξει μεγαλύτερη από την επιτρεπτή ταχύτητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ