Τέλος οι αναρρωτικές άδειες στο Δημόσιο -Πολύ αυστηρές οι νέες διατάξεις - iefimerida.gr

Τέλος οι αναρρωτικές άδειες στο Δημόσιο -Πολύ αυστηρές οι νέες διατάξεις

Αναρρωτικές άδειες τέλος -Πολύ αυστηρές οι νέες διατάξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι ακόμα και με την απόλυση θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι λαμβάνουν πολύμηνη αναρρωτική άδεια, αφού οι νέες διατάξεις θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ σε περίπτωση κάλυψης του ανώτατου χρόνου αναρρωτικής άδειας, που μπορεί κατά περίπτωση να φτάσει τους 12 μήνες, μπορεί κάποιος υπάλληλος να τίθεται αυτεπάγγελτα ή με αίτησή του σε διαθεσιμότητα διάρκειας ενός έτους ή δύο ετών για δυσίατα νοσήματα.

Σε περίπτωση όμως που δύο μήνες πριν από τη λήξη της διαθεσιμότητας οι υγειονομικές επιτροπές αποφανθούν πως δεν είναι ικανός να επιστρέψει στα καθήκοντά του, τότε απολύεται υποχρεωτικά.

Με το προωθούμενο νομοσχέδιο οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις δέκα ημέρες τον χρόνο, με εξαίρεση περιπτώσεις δυσίατου νοσήματος, προβλήματος κύησης, χειρουργικής επέμβασης ή νοσηλείας τουλάχιστον τεσσάρων ημερών σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ακόμη και για τις βραχυχρόνιες άδειες θα πρέπει να προσκομίσουν γνωμάτευση θεράποντος ιατρού για άδεια τριών ημερών ή γνωμάτευση διευθυντή κλινικής ή επικεφαλής μονάδας δημόσιου νοσοκομείου για άδεια πέντε ημερών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ