Πόσα χρήματα κέρδισε ο Σκοτ Φιτζέραλντ από τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» [εικόνα] - iefimerida.gr

Πόσα χρήματα κέρδισε ο Σκοτ Φιτζέραλντ από τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επερχόμενη πρεμιέρα του «Μεγάλου Γκάτσμπι» σε σκηνοθεσία του Μπαζ Λούρμαν έχει φέρει στο ξανά προσκήνιο τον Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Προσφάτως ήρθε στη δημοσιότητα το τετράδιο όπου ο μεγάλος συγγραφέας σημείωνε τα κέρδη από την πώληση των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων του.

Η σύγκριση με τη σημερινή εποχή είναι άδικη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Φιτζέραλντ παραχώρησε τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» στο Χόλιγουντ μόλις για 16.666 δολάρια. Η αναλογία με τη σημερινή αξία των χρημάτων είναι 219.174 δολάρια, ποσό ελάχιστο αν σκεφτεί κανείς πως οι διάσημοι ηθοποιοί, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που θα ενσαρκώσει τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» στο remake της ταινίας λαμβάνουν περί τα 20 εκατ. δολάρια για μία ταινία.

Η πρωτότυπη ταινία που κυκλοφόρησε το 1974 με τους Ρόμπερντ Ρέντφορντ και Μία Φάροου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους απέφερε κέρδη περίπου 20,5 εκατ. δολάρια, τη στιγμή που το μπάτζετ παραγωγής για τη νέα δημιουργία του Μπαζ Λούρμαν ανήλθε στα 127 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ