Με αναβολή απειλεί η Γαλλία το διορισμό του Ντράγκι στην ΕΚΤ - iefimerida.gr

Με αναβολή απειλεί η Γαλλία το διορισμό του Ντράγκι στην ΕΚΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλία απειλεί να προκαλέσει αναβολή του διορισμού του ιταλού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εάν δε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα έχει ένα δικό της αντιπρόσωπο στο συμβούλιο των κυβερνητών της ΕΚΤ, αναφέρεται σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Επικαλούμενη ανώνυμους γάλλους αξιωματούχου, η WSJ τονίζει ότι ο επίσημος διορισμός του Ντάγκι μπορεί να μην πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, στο ευρωπαϊκό συμβούλιο που συνέρχεται εντός της ημέρας στις Βρυξέλλες.

Το Παρίσι υποστηρίζει μεν την υποψηφιότητα του Ντράγκι, αλλά ζητά διαβεβαιώσεις ότι ο επίσης ιατλός Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι θα αποσυρθεί από το συμβούλιο των κυβερνητών της ΕΚΤ έτσι ώστε τη θέση του να καταλάβει ένας Γάλλος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ιστορία της ΕΚΤ καμία χώρα δεν κατείχε ποτέ δύο θέσεις στο εξαμελές διοικητικό όργανο της τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ