Μια ιστορία κανιβαλισμού φωτίζει τα πρώτα χρόνια των ΗΠΑ και προκαλεί ενοχές [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια ιστορία κανιβαλισμού φωτίζει τα πρώτα χρόνια των ΗΠΑ και προκαλεί ενοχές [εικόνες]

Μια ιστορία κανιβαλισμού φωτίζει τα πρώτα χρόνια των ΗΠΑ και προκαλεί ενοχές [ει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο οι πρώτοι έποικοι των ΗΠΑ να είχαν καταφύγει στον κανιβαλισμό αποκαλύπτει νέα έρευνα βασισμένη στην ανάλυση των οστών ενός 14χρονου κοριτσιού που χρονολογούνται στην εποχή του μεγάλου λιμού του 1610.

Οι ανθρωπολόγοι από το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν ότι οι έποικοι της Τζέιμστάουν, της πρώτης αγγλικής αποικίας στην Αμερική, που ιδρύθηκε στην Βιρτζίνια, είχαν καταφύγει στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν

Ο μεγάλος λιμός κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 1609 – 1610 είχε ως αποτέλεσμα το 80% των εποίκων να χάσει τη ζωή του, ενώ, με βάση τους ερευνητές ορισμένοι έφαγαν μέρος από τον εγκέφαλο και το πρόσωπο νεκρής έφηβης .

Το κρανίο του κοριτσιού έφερε πολλά σημάδια χτυπημάτων, προφανώς για να το σπάσουν, αλλά και ίχνη από βαθιά κοψίματα στο πρόσωπο και τον λαιμό, επισημαίνει ο Ντάγκλας Οουσλεϊ, ο ανθρωπολόγος ανέλυσε τα οστά του κρανίου και της κνήμης.

«Η απελπισία και οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισαν οι έποικοι στο Οχυρό Τζέιμς το χειμώνα της χρονιάς εκείνης αποκαλύφθηκαν από τον τρόπο που μεταχειρίστηκαν μετά θάνατον τη σορό του νέου κοριτσιού», υπογραμμίζει ο Οουσλεϊ και προσθέτει «Η πρόθεση τους ήταν σαφής: ήθελαν να διαμελίσουν το σώμα, να πάρουν τον εγκέφαλο και τους ιστούς του προσώπου για να τραφούν».

Οι επιστήμονες κατάφεραν να προσδιορίσουν την ηλικία της εφήβου, ήταν περίπου 14 ετών, να αναπαραστήσουν λεπτομέρειες από τη ζωή της και να αναδημιουργήσουν μια πιθανή εικόνα του προσώπου της·

Το μοντέλο αυτό θα αποτελέσει τμήμα της έκθεσης για τους ιατροδικαστικούς φακέλους του Τσέζαπικ τον 17ο αιώνα.
Τα οστά της έφηβης θα εκτεθούν στην Τζέιμστάουν κοντά στο σημείο που ανακαλύφθηκαν.

Μια ιστορία κανιβαλισμού φωτίζει τα πρώτα χρόνια των ΗΠΑ και προκαλεί ενοχές [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μια ιστορία κανιβαλισμού φωτίζει τα πρώτα χρόνια των ΗΠΑ και προκαλεί ενοχές [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Μια ιστορία κανιβαλισμού φωτίζει τα πρώτα χρόνια των ΗΠΑ και προκαλεί ενοχές [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μια ιστορία κανιβαλισμού φωτίζει τα πρώτα χρόνια των ΗΠΑ και προκαλεί ενοχές [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ