Κυκλοφόρησε το νέο 5ευρω- Η Ευρώπη της ελληνικής μυθολογίας - iefimerida.gr

Κυκλοφόρησε το νέο 5ευρω- Η Ευρώπη της ελληνικής μυθολογίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα σήμερα σε όλη την Ευρωζώνη του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ με την προσωπογραφία της Ευρώπης από την ελληνική μυθολογία.

Το υδατογράφημα του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ απεικονίζει το πορτρέτο της Ευρώπης ενώ ο αριθμός 5 είναι σε σμαραγδί χρώμα το οποίο ανάλογα με το σημείο που το κοιτάζει κανείς και το φωτισμό, μεταβάλλεται από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε.

Τα ανάγλυφα γράμματα δεξιά και αριστερά θα καθιστούν πιο εύκολη την αναγνώρισή του για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Εκτιμάται ότι τέτοιου τύπου τροποποιήσεις θα εφαρμοστούν και στα υπόλοιπα χαρτονομίσματα του ευρώ που σταδιακά θα ανανεωθούν.

Το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ από σήμερα 2 Μαϊου θα διατίθεται μέσω των ευρωπαϊκών τραπεζών, είτε από τα γκισέ είτε από τα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης.

Παρά το γεγονός ότι τα παλιά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία, θα διατηρήσουν την αξία τους και θα μπορεί κανείς ακόμα και όταν θα αποσυρθούν εντελώς να τα ανταλλάσσει με τις κεντρικές τράπεζες της χώρας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ