Αυτή είναι η πρώτη φορητή βιντεοκάμερα που κατασκευάστηκε ποτέ [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η πρώτη φορητή βιντεοκάμερα που κατασκευάστηκε ποτέ [εικόνα]

Αυτή είναι η πρώτη φορητή βιντεοκάμερα που κατασκευάστηκε ποτέ [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με όπλο έμοιαζε η πρώτη φορητή κάμερα κινούμενης εικόνας η οποία ήταν Γαλλικής προέλευσης και αποτελεί τον πρόγονο της σύγχρονης βιντεοκάμερας.

Δημιουργήθηκε το 1882 από τον επιστήμονα Ετιέν Ζυλ Μάρει και έμοιαζε περισσότερο με τουφέκι παρά με κάμερα, εξ' ου και η ονομασία της «Fusil Photographique» (φωτογραφικό τουφέκι) ενώ είναι πιθανό το σχέδιο της αυτό να εξηγεί και την προέλευση του όρου «shooting a film» που σε ακριβή μετάφραση σημαίνει «πυροβολώ» μία ταινία.

Ωστόσο ο αρχικός στόχος της συγκεκριμένης κάμερας εξηγεί το σχήμα της, αφού ο Μάρει την κατασκεύασε με σκοπό να συλλάβει εικόνες πουλιών κατά την πτήση, ενώ μπορούσε να τραβήξει έως και 12 εικόνες το δευτερόλεπτο και η «κάννη» του «όπλου» προσαρμοζόταν ανάλογα με την εστίαση που ήθελε ο χρήστης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ