Οι χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης απειλούν ότι θα απεργήσουν - iefimerida.gr

Οι χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης απειλούν ότι θα απεργήσουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι «προνομιούχοι» υπάλληλοι της ΕΕ απέστειλαν προειδοποιητική επιστολή στους προέδρους των θεσμικών οργάνων και στους ευρωβουλευτές με την οποία διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στους εργασιακούς όρους τους.

Σύμφωνα με τα σχέδια των Βρυξελλών, οι υπάλληλοι της ΕΕ θα εργάζονται στο μέλλον 40 ώρες την εβδομάδα αντί 37,5 όπως συμβαίνει σήμερα, ενώ θα βγαίνουν στα 67 τους στη σύνταξη. Ταυτόχρονα θα αυξηθούν και οι συνταξιοδοτικές εισφορές τους στο 15,7% των αποδοχών τους.

Ο λόγος γίνεται βέβαια για περίπου 23.600 υπαλλήλους, ο μηνιαίος μισθός των οποίων φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις έως τις 21.000 ευρώ.

«Η Κομισιόν θέλει τον θάνατό μας» γράφουν στην επιστολή τους τα συνδικάτα, τα οποία σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε απεργία την επόμενη Τετάρτη.

Τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ είχαν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσθετες περικοπές του προϋπολογισμού της και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αλλαγή των όρων εργασίας των «ευρωκρατών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ