Δείτε την Ελληνίδα που θέλει να μάθει τους Νεοϋορκέζους να τρώνε...κοκορέτσι [εικόνες] - iefimerida.gr

Δείτε την Ελληνίδα που θέλει να μάθει τους Νεοϋορκέζους να τρώνε...κοκορέτσι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 25χρονη επιχειρηματίας Κατερίνα Ηλιάδη μπορεί να έχει μεγαλώσει και να ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη όμως δηλώνει φανατική του ελληνικού Πάσχα.

Σε αυτό θέλει να μυήσει τους κατοίκους της πόλης και το έχει φροντίσει ήδη από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Θέλοντας να μυήσει τους συμπολίτες της στη διαδικασία, έχει φροντίσει οι πελάτες του Greek International Food Market να μπορούν να προμηθευτούν όλα τα νηστίσιμα προϊόντα ενώ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι πελάτες βρίσκουν στο παντοπωλείο της παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι, μέλι από την Αττική, φέτα, τσάι του βουνού, μαριναρισμένο χταπόδι, τζατζίκι και πολλά άλλα.

Με αφορμή το Πάσχα μάλιστα αποφάσισε να γεμίσει τα ράφια της με προϊόντα που τρώμε τις μέρες της Λαμπρής: τσουρέκι και κοκορέτσι, με τις παραδοσιακές συνταγές. Το κατάστημα διαθέτει ακόμη και λαμπάδες. Όπως λέει μιλώντας στην Boston Globe, αποφάσισε να κάνει 200 κοκορέτσια, τα οποία πολλοί Νεοϋορκέζοι έσπευσαν να κάνουν... ρεζερβέ. Από τη Μεγάλη Τετάρτη μάλιστα τα έχει πουλήσει όλα. Όπως λέει η ίδια οι πελάτες της έρχονται από πολλά χιλιόμετρα μακρυά για να τα πάρουν.

«Στην Ελλάδα διακοπές σημαίνει πολύ φαγητό, οικογένεια, μουσική και χορός» λέει η ίδια.

Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι, ομογενείς και μη, που επισκέπτονται το κατάστημα της όχι τόσο για να αγοράσουν κάτι, όσο για να περιηγηθούν και να μάθουν. «Πάντα λέω ότι είναι ένα σημείο συνάντησης παρά ένα κατάστημα τροφίμων» δηλώνει.

Δείτε την Ελληνίδα που θέλει να μάθει τους Νεοϋορκέζους να τρώνε...κοκορέτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Δείτε την Ελληνίδα που θέλει να μάθει τους Νεοϋορκέζους να τρώνε...κοκορέτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Δείτε την Ελληνίδα που θέλει να μάθει τους Νεοϋορκέζους να τρώνε...κοκορέτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ