Πάγκαλος: Κάκιστα ο Βενιζέλος ξεκίνησε το θέμα με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ - Δεν θα κρεμάσουμε τον Παπανδρέου - iefimerida.gr

Πάγκαλος: Κάκιστα ο Βενιζέλος ξεκίνησε το θέμα με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ - Δεν θα κρεμάσουμε τον Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου τάχθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος «κάκιστα ξεκίνησε το θέμα» της «μαύρης τρύπας» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα», επεσήμανε πως «ο Βενιζέλος κάκιστα ξεκίνησε το θέμα. Το έκανε επειδή υπάρχουν διαρροές και φήμες στον Τύπο. Επρεπε να τις απορρίψει και να τις στιγματίσει», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το εάν το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε αρκετά χρήματα από τις επιχορηγήσεις, απάντησε:

«Το ΠΑΣΟΚ βεβαίως έπαιρνε πολλά εκατομμύρια. Ηταν κόμμα του 43%», ενώ στην ερώτηση για το εάν θα έπρεπε να πάει το θέμα της «μαύρης τρύπας» στον εισαγγελέα, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε πως πρέπει «να τελειώσει πρώτα ο έλεγχος, να πάνε τα στοιχεία στην Κεντρική Επιτροπή, και εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες το θέμα να πάει στον εισαγγελέα».

Εκτός όμως από την υπεράσπιση στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου, ο κ. Πάγκαλος του επέρριψε ευθύνες για το γεγονός ότι δεν παρέλαβε τον φάκελο με τα οικονομικά στοιχεία που του έδωσε ο κ. Βενιζέλος, δηλώνοντας: «Δε νομίζω ότι έπραξε καλά ο Παπανδρέου. Εγώ θα έπαιρνα τον φάκελο και θα σχολίαζα το περιεχόμενό του», ενώ παράλληλα για το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού από το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως δεν ασχολείται με «κουτσομπολιά και σαχλαμάρες».

Παράλληλα, σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε σε αλόγιστες σπατάλες, καθώς και για την άποψή του για τη φράση του πρώην πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Πάγκαλος τόνισε: «Ο Παπανδρέου έκανε τα ενοίκια της πλατείας Κολωνακίου να είναι διπλά από της Νέας Υόρκης; Αυτός καθιέρωσε τα δάνεια για τις διακοπές;»

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στις σχέσεις κομμάτων-τραπεζών, λέγοντας πως «εάν κάποιος τραπεζίτης συμπαθούσε κάποιο κόμμα, πιθανόν να υπήρχε πελατειακή σχέση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ