Ο γερμανομαθής Γάλλος πρωθυπουργός «κράζει» τους υπουργούς του επειδή μιλούν αγγλικά - iefimerida.gr

Ο γερμανομαθής Γάλλος πρωθυπουργός «κράζει» τους υπουργούς του επειδή μιλούν αγγλικά

Ο γερμανομαθής Γάλλος πρωθυπουργός «κράζει» τους υπουργούς του επειδή μιλούν αγγ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση προέβη ο συνήθως χαμηλών τόνων πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στους υπουργούς του επειδή χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα σε επίσημα κυβερνητικά έγγραφα.

Ο πρώην καθηγητής γερμανικών άστραψε και βρόντηξε στέλνοντας επιστολή διαμαρτυρίας σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης Ολάντ έπειτα από την απόφαση του υπουργού Βιομηχανίας, Αρνό Μοντεμπούρ, να δημιουργήσει έναν νέο τομέα τον οποίο βάπτισε με την αγγλική ονομασία «Silver Economy», Γερασμένη Οικονομία στα Ελληνικά και στον οποίο θα ενσωματωθούν όλες οι υπηρεσίες που εργάζονται ηλικιωμένοι ή αφορούν σε άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Ο Ερό, όπως επισημαίνει ο Τύπος της χώρας, θεωρεί ότι δηλητηριάζεται η γλώσσα, ενώ επικαλέστηκε και το γαλλικό Σύνταγμα για να υποστηρίξει τη θέση του προσθέτοντας ότι η γαλλική γλώσσα μπορεί κάλλιστα να αποδώσει με ακρίβεια όλες τις κυβερνητικές στρατηγικές.

Από την άλλη πλευρά, οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός αποφάσισε να αναλάβει δράση έπειτα από τους τελευταίους κλυδωνισμούς εν μέσω σκανδάλων και μεγάλης ύφεσης που οδήγησαν στην κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητάς του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ