Η Μπαρτσελόνα σε mission impossible - iefimerida.gr

Η Μπαρτσελόνα σε mission impossible

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγαλύτερο παράσημο για την Μπαρτσελόνα πριν τη σημερινή mission impossible αποστολή της κόντρα στην Μπάγερν είναι ο ανομολόγητος φόβος του Φρανς Μπεκενμπάουερ. Το σύμβολο των Βαυαρών επέστησε προσοχή επειδή, λέει, η Μπάρτσα θα χρησιμοποιήσει παράνομα μέσα για να αποκλείσει την ομάδα του.

Ξεπερνώντας το ειρωνικό της δήλωσης διαπιστώνει κανείς πως οι Γερμανοί δεν αισθάνονται σίγουροι. Υπερβολική η ανασφάλειά τους, όμως. Αν κάτι μας έδειξε και το χθεσινό Ρεάλ – Ντόρτμουντ είναι πως θαύματα – σε αυτό το επίπεδο – δεν γίνονται. Και το να ανατρέψει η Μπαρτσελόνα το 4-0 του πρώτου αγώνα συνιστά θαύμα. Για δύο λόγους. Πρώτον και κυριότερο επειδή οι Καταλανοί βρίσκονται σε... κακό φεγγάρι. Δεν είναι η αστρική ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Δεύτερον επειδή αυτή η Μπάγερν πλησιάζει να χαρακτηριστεί «αστρική» ομάδα πριν σ' αυτήν ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Οι παίκτες γνωρίζουν τη δυσκολία του αγώνα και δεν χρειάζεται να τους πω τίποτα. Είμαστε η Μπάρτσα και δεν δικαιούμαστε να θεωρήσουμε τελειωμένο τίποτα», δήλωσε ο Τίτο Βιλανόβα που σκέφτεται να πραγματοποιήσει αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς.

Σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του Αντριάνο, αλλά μένει να δούμε αν ο Βραζιλιάνος θα χρησιμοποιηθεί ως στόπερ δίπλα στον Πικέ ή ως αριστερό μπακ στη θέση του τιμωρημένου Αλμπα. Στην πρώτη περίπτωση αριστερά θα είναι ο Μοντόγια, ενώ στη δεύτερη θα διατηρηθεί στα στόπερ ο Μπαρτρά. Από εκεί και πέρα, νοκ άουτ λόγω τραυματισμού είναι ο Μπούσκετς που θα αντικατασταθεί από τον Αλεξ Σονγκ, ενώ ο Βίγια θα πάρει τη θέση του Πέδρο.

Σπόντα για Παρί Σεν Ζερμέν ο Χάινκες

Η Μπάγερν με τις πλάτες του 4-0 του Αλιάνζ Αρένα, πάει στο Καμπ Νόου για να πετύχει ένα γκολ και να «σκοτώσει» οριστικά τις όποιες ελπίδες της Μπαρτσελόνα. Ο Γιουπ Χάινκες, άλλωστε, ξέρει πως οι παίκτες του δεν έχουν δικαίωμα να εφησυχάσουν, διότι είναι ένας από τους τρεις προπονητές που έχουν καταφέρει να χάσουν πρόκριση έπειτα από νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά στον πρώτο αγώνα. Ηταν το μακρινό 1986 όταν ως τεχνικός της Γκλάντμπαχ είχε δει τους παίκτες του να μην μπορούν να κρατήσουν το 5-1 της Γερμανίας χάνοντας 4-0 στο Μπερναμπέου.

Από τότε, βέβαια, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Η Μπάγερν δεν είναι Γκλάντμπαχ και ο Χάινκες έχει μάθει από τα λάθη του. Εχει γίνει πιο σκληρός και μαζί του και οι Βαυαροί. «Αν άλλη ομάδα είχε χάσει έτσι από την Τσέλσι τον περσινό τελικό, θα είχε διαλυθεί», δήλωσε σωστά ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος έριξε σπόντα για πιθανή μετακόμισή του στο Παρίσι. «Μιλάω γαλλικά», είπε όταν τον ρώτησαν για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Μπάγερν δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα πέραν των γνωστών τραυματιών Μπαντστούρμπερ, Κρος. Στην κορυφή της επίθεσης αντί του Γκόμες αναμένεται να επιστρέψει ο Μάντζουκιτς που εξέτισε την τιμωρία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ