Στο... μικροσκόπιο μπαίνουν περισσότερες από 9.000 συντάξεις θανάτου - iefimerida.gr

Στο... μικροσκόπιο μπαίνουν περισσότερες από 9.000 συντάξεις θανάτου

 Στο... μικροσκόπιο μπαίνουν περισσότερες από 9.000 συντάξεις θανάτου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στοιχεία των μητρώων συνταξιούχων που ανήκουν στο Δημόσιο και διασταυρώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών έδειξαν πως περισσότερες από 9.000 συντάξεις θεωρούνται «ύποπτες».

Ο αριθμός των «ύποπτων» συντάξεων αντιστοιχεί στο 8% του συνόλου των συντάξεων λόγω θανάτου που χορηγεί το Δημόσιο. Πρόκειται για 499.803 συντάξεις, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 από το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις από τον ΟΑΕΕ.

Ωστόσο, οι αριθμοί θα αλλάξουν καθώς εκκρεμεί η τελευταία απογραφή των συνταξιούχων αιτία θανάτου του ΙΚΑ, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέσα στο Μάιο.

Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας

Την απόφαση να δοθεί παράταση για ένα εξάμηνο στην καταβολή των συντάξεων αναπηρίας των οποίων το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως τις 31/10/2013, πήρε το ΙΚΑ.

Η παράταση αφορά συνταξιούχους για τους οποίους εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν λάβει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ, η καταβολή των συντάξεων θα είναι μηνιαία, ενώ για την παράταση δεν απαιτείται καμιά ενέργεια από μέρους των συνταξιούχων. Η πρώτη καταβολή θα αφορά το χρονικό διάστημα από 1/5/2013-30/6/2013 για τις εκκρεμείς περιπτώσεις και θα γίνει στις 30/5/2013.

Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της χορήγησης των συντάξεων λόγω αναπηρίας εξακολουθεί να παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ