Βγήκε στο σφυρί το παλάτι-ερωτική φωλιά της Εντίθ Πιάφ [εικόνες] - iefimerida.gr

Βγήκε στο σφυρί το παλάτι-ερωτική φωλιά της Εντίθ Πιάφ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνα μικρό παλατάκι, δύο βήματα από το Δάσος της Βουλώνης και το γήπεδο Ρολάν Γκαρός, το οποίο η διάσημη γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ αγόρασε στα τέλη του 1940 αντί 19 εκατ. γαλλικών φράγκων, πωλείται.

Εχει επιφάνεια 336 τ.μ. και χτίστηκε μεταξύ του 1928 και 1931 από τον αρχιτέκτονα Εμίλιο Τερί και είναι σε νεοκλασικό στυλ. Είχε χτιστεί μετά από αίτημα ενός βαθύπλουτου γάλλου εργένη που επιθυμούσε να έχει τη δική του ερωτική φωλιά. Λίγα χρόνια αργότερα αγοράστηκε από την Εντίθ Πιάφ η οποία στέγασε εκεί τον δικό της έρωτα με τον παλαιστή Μαρσέλ Σεντράν.

«Στο χωλ του σπιτιού είχε δημιουργήσει ένα ρινγκ για να μπορεί ο εραστής της να προπονείται» αναφέρει η διευθύντρια του πρακτορείου που έχει αναλάβει την πώληση. Στο ίδιο αυτό χωλ η Πιάφ είχε εγκαταστήσει λίγο αργότερα ειδικό τραπέζι για να επικοινωνεί με τα πνεύματα και να συνταντά τον νεκρό Σεντράν που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Σε μια τέτοια «επικοινωνία» υποτίθεται ο Σεντράν της είχε ζητήσει να τραγουδήσει το «la Chanson bleue».

Το εν λόγω παλατάκι εγκατέλειψε η Πιάφ το 1952.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ