Eurostat: Παραμένει πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία η Ελλάδα με 27,2% - iefimerida.gr

Eurostat: Παραμένει πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία η Ελλάδα με 27,2%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που το ποσοστό ανεργίας σε όλη την ευρωζώνη αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τη θλιβερή πρωτιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας ανήλθε στο 27,2%, ενώ η ύφεση της οικονομίας μας έφτασε το 4%.

Τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ενισχύουν την προοπτική μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη συνεδρίαση της Πέμπτης, για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες.

Οπως ανακοίνωσε η κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό της ανεργίας στα 17 κράτη – μέλη της Ευρωζώνης αυξήθηκε τον Μάρτιο στο 12,1% από 12%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφονται τα εν λόγω στοιχεία το 1995. Το αντίστοιχο ποσοστό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έμεινε αμετάβλητο στο 10,9%.

Αν θέλουμε να μιλάμε με πραγματικούς αριθμούς, περίπου 26,521 εκατ. άτομα εκτιμάται ότι δεν έχουν δουλειά στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, εκ των οποίων τα 19,211 εκατομμύρια ζουν στις 17 χώρες της ευρωζώνης. Σε σύγκριση με τον περασμένο Φεβρουάριο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 69.000 άτομα και 62.000 στη ευρωζώνη, ενώ σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2012 σημείωσε άνοδο κατά 1,814 και 1,723 εκατ. άτομα αντίστοιχα.

Από ξεχωριστά στοιχεία του Eurostat προκύπτει πως ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 1,2% τον Απρίλιο - το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των τριών ετών - από 1,7% που ήταν τον Μάρτιο.Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση του στο 1,6%, ενώ βρίσκεται πλέον αρκετά χαμηλότερα από τον επίσημο στόχο της ΕΚΤ για ποσοστό ελαφρώς κάτω του 2%

Την Ελλάδα που όπως είπαμε έχει 27,2% ανεργία ακολουθούν η Ισπανία 26,7% και η Πορτογαλία με 17,5%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν οι Αυστρία 4,7% και η Γερμανία 5,4%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ