Η πρώτη κυρτή τηλεόραση κυκλοφορεί σε ένα μήνα στην αγορά - iefimerida.gr

Η πρώτη κυρτή τηλεόραση κυκλοφορεί σε ένα μήνα στην αγορά

Η πρώτη κυρτή τηλεόραση κυκλοφορεί σε ένα μήνα στην αγορά της Νότιας Κορέας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η LG ανακοίνωσε ότι η πρώτη κυρτή τηλεόραση OLED TV στον κόσμο θα κυκλοφορήσει σε ένα μήνα στην Νότια Κορέα, σύμφωνα με το BBC.

Η τηλεόραση θα έχει οθόνη 55 ιντσών και θα κοστίζει 10.200 ευρώ, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρία, αρχικά θα κυκλοφορήσουν περιορισμένα μοντέλα στη Νότια Κορέα.

Το πρώτο μοντέλο OLED TV της LG θα ονομάζεται EA9800 και θα έχει πάχος μόλις 4,3 χιλιοστά και βάρος 17 κιλών.

Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται η πρωτοποριακή αυτή τηλεόραση OLED TV χρησιμοποιεί τη μέθοδο της οργανικής εκπομπής φωτός και έτσι δείχνει πιο φωτεινή αλλά και λεπτότερη από κάθε προηγούμενη τηλεόραση. Παράλληλα για την μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε φως, χρησιμοποιεί υλικά με βασικό συστατικό τον άνθρακα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η LG και η επίσης νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Samsung παρουσίασαν μοντέλα OLED στην Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών Ειδών του Λας Βέγκας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ