Αεροπορική εταιρεία έτοιμη να χρησιμοποιήσει μαγειρικό λάδι για καύσιμα - iefimerida.gr

Αεροπορική εταιρεία έτοιμη να χρησιμοποιήσει μαγειρικό λάδι για καύσιμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ολλανδική εταιρεία KLM σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένο μαγειρικό λάδι σαν βιοκαύσιμο για να εφοδιάζει τα αεροπλάνα της από και προς την Γαλλία σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.

Ξεκινώντας τον Σεπτέμβρη, η KLM θα ξεκινήσει περισσότερες από 200 πτήσεις μεταξύ Παρισιού και Άμστερνταμ χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμο, το οποίο θα έχει παραχθεί από μαγειρικό λάδι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο Καμίλ Έρλινκ, διευθυντικό στέλεχος της KLM δήλωσε σε ομιλία του ότι η εταιρεία δεν χρειάζεται να κάνει καμία μετατροπή στα αεροπλάνα της για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα νέα βιοκαύσιμα. «Η χρήση βιοκαύσιμου στις πτήσεις της εταιρείας έχουν στόχο να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα ενώ θα έχουν ελάχιστη αρνητική επιρροή στην βιοποικιλότητα και τις καλλιέργειες.»

Τα αεροπορικά ταξίδια είναι υπεύθυνα για περίπου το 3% των εκπομπών αεριών του θερμοκηπίου, αλλά το ποσοστό τους στις εκπομπές αερίων ανεβαίνει ταχύτατα κάθε χρόνο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαμήνυσε στις αεροπορικές εταιρείες ότι θα πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του άνθρακα περισσότερο από 3% στην ευρωπαϊκή ήπειρο μέχρι το 2012 για να εναρμονιστούν με τους νέους περιβαλλοντικούς περιορισμούς.

Τα όρια αυτά σχεδιάστηκαν για να ενθαρρύνουν τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων που συντελούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και με την αλλαγή σε φθηνότερα καύσιμα εξοικονομούν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων για τα ελαφρύτερα αεροσκάφη.

Ο Έρλινκ δήλωσε ότι περιμένουν να δοθεί η άδεια για να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τα βιοκαύσιμα στις πτήσεις της KLM.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ