Κανένα ίχνος ζωής από τους οκτώ αγνοούμενους στο ναυάγιο ανοικτά της Μεσσηνίας - iefimerida.gr

Κανένα ίχνος ζωής από τους οκτώ αγνοούμενους στο ναυάγιο ανοικτά της Μεσσηνίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες από το Λιμενικό στα ανοικτά της νήσου Σαπιέντζα για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοούμενων ναυτικών από την Συρία του φορτηγού πλοίου «Πίρι Ρέις», το οποίο συγκρούστηκε με το φορτηγό πλοίο «Κον Σάουθ», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ναυτικοί.

Στελέχη του εμπορικού ναυτικού, εκτιμούν ότι για το θέμα του ναυαγίου, υπάρχει υπαιτιότητα και των δύο πλοιάρχων, καθώς παρέβησαν τη διεθνή σύμβαση και τους διεθνούς κανονισμούς, προς αποφυγή συγκρούσεων στη θάλασσα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στη σύμβαση περιγράφονται όλα τα μέσα (φώτα ναυσιπλοΐας, σήματα ημέρας και ομίχλης όπως και χειρισμοί και υποχρεώσεις) προκειμένου να αποφευχθεί μία σύγκρουση πλοίων.

Οι ίδιοι δεν αποκλείουν επίσης, λόγω του γεγονότος ότι το ναυτικό δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα κάποιοι από τους αγνοούμενους ναυτικούς, να είναι εγκλωβισμένοι στις καμπίνες του βυθισμένου πλοίου.

Στις έρευνες, συμμετέχει ένα σκάφος του Λιμενικό, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα αεροσκάφος, ενώ στο λιμεναρχείο Καλαμάτας θα μεταβεί σήμερα κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, προκειμένου να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του ναυτικού δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ