Τέλογλου: Ο λογαριασμός με τα 550 εκατ. στη λίστα Λαγκάρντ και η εταιρεία Λάμδα του Ομίλου Λάτση - iefimerida.gr

Τέλογλου: Ο λογαριασμός με τα 550 εκατ. στη λίστα Λαγκάρντ και η εταιρεία Λάμδα του Ομίλου Λάτση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου έχει πληροφορίες ότι ο Σάμπι Μιονί που εμπλέκεται με τον λογαριασμό των 550 εκατ. ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ θα αποκαλύψει ότι το fund δεν ανήκει μόνο στον ίδιο, αλλά το διαχειριζόταν και για λογαριασμό της εταιρείας Λάμδα του ομίλου Λάτση.

Γράφει ο Τάσος Τέλογλου στο protagon:

Ειπώθηκαν αρκετές ανοησίες -και από αρμόδια χείλη- αλλά αυτή την εβδομάδα έφθασε η ώρα της αλήθειας. Το protagon πληροφορείται ότι οι συνήγοροι του κ. Σάμπι Μιονί θα καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών υπόμνημα, με το οποίο θα εξηγούν σε ποιον ανήκουν τα 550 εκατομμύρια δολάρια του μεγαλύτερου λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Μιονί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα εξηγήσει ότι το fund δεν ανήκει μόνο στον ίδιο, αλλά το διαχειριζόταν και για λογαριασμό της εταιρείας Λάμδα του ομίλου Λάτση. Μέσω του λογαριασμού αυτού, διαχειριζόταν χρήματα 40 πελατών, μεταξύ των οποίων μερικοί που εμφανίζονται να έχουν άλλους λογαριασμούς με σημαντικά ποσά στη λίστα. Φυσικά, το ερώτημα σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, είναι μόνο ένα: αν τα ποσά είχαν φορολογηθεί κανονικά.

Και μόνο η "ιστορία" του μεγαλύτερου λογαριασμού της λίστας δείχνει πόσο πολύπλοκη θα αποδειχθεί τελικά η διαχείριση της λίστας. Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κ. Μπόργιανς, είπε στην τοπική Βουλή του Ντύσελντορφ ότι από τα 660 εκατομμύρια που άντλησε η κυβέρνησή του από τα 8 CD ελβετικών τραπεζών που αγόρασε, μόλις 70 εκατομμύρια προήλθαν από έρευνες των φορολογικών αρχών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, 191 εκατομμύρια από φορολόγηση τραπεζών και τα υπόλοιπα 400 εκατομμύρια από φορολογούμενους που πήγαν και "δηλώθηκαν" μόνοι τους για να αποφύγουν τα χειρότερα. Αν εμείς περιμένουμε από το ΣΔΟΕ να ψάξει 2.062 λογαριασμούς για να αντλήσει έσοδα, ενώ χρειάσθηκε ένα τετράμηνο για να τελειώσει τις έρευνες για τους λογαριασμούς των συγγενών του Παπακωνσταντίνου, σημαίνει ότι έχουμε καταλάβει λάθος τις δυνατότητες του εργαλείου μίας παρόμοιας δεξαμενής δεδομένων -ή, ακόμα χειρότερα, εκείνης των 25.000 φορολογουμένων που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Η επεξεργασία παρόμοιων βάσεων δεδομένων δεν είναι κάτι το απλό, ιδιαίτερα για υπηρεσίες που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα πιο απλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ