McLaren X1: Tο καλό γούστο δεν αγοράζεται - iefimerida.gr

McLaren X1: Tο καλό γούστο δεν αγοράζεται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφατα η McLaren ίδρυσε ένα καινούργιο τμήμα που το ονομάζει MSO ή McLaren Special Operations και θα αναλαμβάνει ειδικές, one off κατασκευές.

Σαν την McLaren X1, η οποία ήταν παραγγελία ενός ανώνυμου πλούσιου, που ήθελε το αυτοκίνητο των ονείρων του να έχει στοιχεία από κάποια ιστορικά μοντέλα, από συγκεκριμένα κτίρια, από ένα ρολόι της Jaeger LeCoultre, από τα αλουμινένια τροχόσπιτα της Airstream, από το σχήμα του πιάνου -με ουρά φανταζόμαστε- και από τις αγκινάρες... Οι τελευταίες για το χρώμα τους μάλλον, αλλά από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις...

Μάλιστα προκειμένου η πολύ όμορφη McLaren MP4-12C να μεταλλαχθεί στο αυτοκίνητο που ήθελε ο ανώνυμος εμπνευστής της προκηρύχθηκε και διαγωνισμός, στον οποίο μετείχαν σχεδιαστές τόσο δικοί της όσο και εξωτερικοί. Νικητής αναδείχθηκε ο κορεάτης Hong Yeo που εργάζεται στη βρετανική εταιρεία, ενώ αν κρίνουμε από τη δική του πρόταση ευτυχώς που δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτές που απορρίφθηκαν. Για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ Χ1 χρειάστηκαν συνολικά 18 μήνες, ενώ προκειμένου να δοθεί η έγκριση του μελλοντικού κατόχου της κατασκευάστηκε και ένα μοντέλο σε κλίμακα 1:1. Το τελικό αποτέλεσμα πάντως, με μοντέλο ή χωρίς, είναι επιεικώς ένα έκτρωμα, από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις και όσο καλή διάθεση κι αν έχεις.

Οι βρετανοί πάντως πέρα από το όνομα του ιδιοκτήτη δεν αποκαλύπτουν ούτε το τελικό κόστος της McLaren X1, που έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο του πιο άσχημου αυτοκινήτου της χρονιάς.

'

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ