Αυτή είναι η βίλα του νέου βασιλιά της Ολλανδίας στο Κρανίδι [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η βίλα του νέου βασιλιά της Ολλανδίας στο Κρανίδι [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σπάει» μια παράδοση στην Ολλανδία, καθώς εδώ και 123 χρόνια στο θρόνο ανέβαιναν μόνο γυναίκες. Σήμερα όμως θα ενθρονιστεί ένας άνδρας. Ο Βίλεμ Αλεξάντερ, ο οποίος θα γίνει βασιλιάς της Ολλανδίας, έχει εξοχικό στο Κρανίδι και είναι γείτονας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σον Κόνερι.

Ο 46χρονος μονάρχης, θα γιορτάσει την ενθρόνιση του με κάθε επισημότητα και με εορταστική διάθεση καθώς έχουν προγραμματιστεί πολλές συναυλίες και υπαίθριες παραστάσεις, σύμφωνα με το «Εθνος».

Στην πόλη στην οποία αναμένονται 800.000 επισκέπτες, θα βρίσκονται σε επιφυλακή 10.000 αστυνομικοί, καθώς το Αμστερνταμ θα βουλιάξει από γαλαζοαίματους από 18 χώρες, με τον πρίγκιπα Κάρολο και την γυναίκα του Καμίλα και τον πρίγκιπα διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Ναρουχίτο, να βρίσκονται ανάμεσα στους προσκεκλημένους. Από την τελετή ενθρόνισης του Βίλεμ Αλεξάντερ ωστόσο, θα απουσιάσει η οικογένεια της συζύγου του Μαξίμα και ο αδελφός του Γιόχαν Φρίζο. Ο πατέρας της Μαξίμα είχε διατελέσει υπουργός στην δικτατορία του Βιντέλα στην Αργεντινή, γεγονός που τον καθιστά ανεπιθύμητο, ενώ ο αδελφός του νέου βασιλιά βρίσκεται σε κώμα από τον Φεβρουάριο του 2012 μετά από ατύχημα στο σκι. Η τελετή ενθρόνισης θα κοστίσει περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Το εξοχικό στο Κρανίδι

Το 2008, μετά από μια αποτυχημένη επένδυση στη Μοζαμβίκη, το βασιλικό πλέον ζεύγος πούλησε το θέρετρο που είχε αγοράσει στη χώρα της Αφρικής και βρήκε καταφύγιο στο Κρανίδι, όπου είχε επισκεφθεί την περιοχή όταν είχε παρευρεθεί στο γάμο του Νικολάου με την Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέτσες. Ο Αλεξάντερ την άνοιξη του 2012 πλήρωσε Γερμανό φωτογράφο που είχε χτίσει τη βίλα, περίπου 4,5 εκατ. ευρώ για να την αγοράσει, δίπλα στον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Σον Κόνερι.
Πρόκειται για μία βίλα στην οποία τραβήχτηκαν και επαγγελματικές φωτογραφίες για τα νέα μοντέλα της Porsche και της Mercedes. Στην τιμή περιλαμβάνεται πισίνα, ιδιωτική παραλία και μαρίνα.

Φωτογραφία: lavathis.wordpress

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ