Διακοπές στο διάστημα από το 2014 -Ξεκινάει η εποχή του τουρισμού εκτός Γης - iefimerida.gr

Διακοπές στο διάστημα από το 2014 -Ξεκινάει η εποχή του τουρισμού εκτός Γης

Επιτυχημένη η δοκιμαστική πτήση του πρώτου τουριστικού διαστημόπλοιου «Virgin Ga
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιδέα του «διαστημικού τουρισμού» πλησιάζει στην υλοποίησή της, αφού το πρώτο τουριστικό διαστημόπλοιο της εταιρίας Virgin Galactic ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμαστική πτήση του και σύντομα θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι.

Τη περασμένη Δευτέρα το Virgin Galactic ολοκλήρωσε την Δευτέρα την πρώτη δοκιμαστική πυραυλοκίνητη πτήση του και όπως ανέφερε η εταιρεία, είναι πολύ πιθανό να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο διάστημα, στο τέλος του το επόμενου έτους.

Η δοκιμαστική πτήση κράτησε 10 λεπτά και το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1.2 Mach, όπως δήλωσε ο ιδυρης της Virgin Galactic σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον: «Η πρώτη πτήση του διαστημοπλοίου Enterprise Virgin ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σημαντική δοκιμασία μέχρι σήμερα. Η σημερινή υπερηχητική επιτυχία ανοίγει το δρόμο για την ταχεία επέκταση του πτητικού φακέλου του διαστημοπλοίου, με πολύ ρεαλιστικό τον στόχο της πλήρους διαστημικής πτήσης, από το τέλος του έτους»

Το συγκεκριμένο σκάφος έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων,ενώ η Virgin Galactic έχει επενδύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ