Ο «γαλάζιος» Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναλαμβάνει τον ΟΑΕΔ -Ταραχή στην τρικομματική κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ο «γαλάζιος» Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναλαμβάνει τον ΟΑΕΔ -Ταραχή στην τρικομματική κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκαλώντας φουρτούνα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Ο κ. Αμπατζόγλου αντικαθιστά τον απερχόμενο Ηλία Κικίλια, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας, προκαλώντας αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είχαν προαναγγείλει την εξέλιξη, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι το θέμα θα κλείσει μέσα στις επόμενες ημέρες, δηλαδή εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία του με την αντικατάσταση του Ηλία Κικίλια από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Πηγές της Ιπποκράτους τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι «δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή» και χαρακτήριζαν την όλη διαδικασία «το λιγότερο άκομψη».

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι «δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».

Οι ίδιες πηγές διέψευδαν δημοσιεύματα κατά τα οποία έχει υπάρξει επικοινωνία του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για θέμα ανασχηματισμού, αναφέροντας ότι πρόκειται για «φανταστικά πράγματα». Σημείωναν δε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συζητούν μόνο μεταξύ τους για τέτοια θέματα.

Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε επίσης την δυσαρέσκειά της για την απομάκρυνση από τον ΟΑΕΔ του Ηλία Κικίλια, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.»

Μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του κ. Βρούτση να ζητήσει την παραίτηση του κ. Κικίλια, αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές αντιμετώπισαν την υπόθεση με «αμυντική λογική», ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επέμειναν στη «σκληρή γραμμή» της στήριξης του διοικητή του ΟΑΕΔ.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν να αιτιολογηθεί επαρκώς ο λόγος αντικατάστασης του διοικητή του ΟΑΕΔ, ενώ έκαναν λόγο για προσπάθεια να ελεγχθεί πλήρως ένας κομβικής σημασίας οργανισμός που ασχολείται με θέματα απασχόλησης και στήριξης των ανέργων, σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ είχαν επίσης εμφανιστεί αντίθετοι στην επιλογή της αντικατάστασης του Ηλία Κικίλια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ